OFF THE RECORD

“Ας πρόσεχε”

“Κανείς δεν είναι κανενός, μάρτυς μου είναι ο Θεός…” λέει το λαϊκό άσμα και αποτυπώνει πλήρως την εικόνα της ανθρωπογεωγραφίας έτσι όπως ανα…κατατάσσεται ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών στο δήμο Κατερίνης, με ρυθμιστική δύναμη τη δυσαρέσκεια που υπάρχει εδώ και πολύ καιρό σε διάφορες πλευρές. 

Δυσαρεστημένοι δεν είναι μόνο οι δημότες που τρία χρόνια μετά έχουν αντιληφθεί ότι η διοίκηση Κουκοδήμου-Νταντάμη κάνει απλώς το διαχειριστή της “πολυκατοικίας” και εξαντλεί την ενέργειά της, κατά κύριο λόγο, στο να μαζεύει σκουπίδια, να κουρεύει χόρτα (κι αυτό όχι με πολύ μεγάλη επιτυχία) και να εκτελεί τα έργα που ήταν ήδη σε εξέλιξη από τους προηγούμενους. Δυσαρεστημένα είναι και αρκετά-αν όχι πολλά-στελέχη της συνδιοίκησης που προσπαθούν να σταθούν απέναντι στην τοπική κοινωνία και μάλιστα υπό το βάρος της… δυσωδίας που αναδύεται από τις πρακτικές των απευθείας αναθέσεων και μιας σειράς υποθέσεων που φαίνεται ότι θα μας απασχολήσουν και στο μέλλον. 

Ακόμα και στενοί συνεργάτες του δημάρχου έχουν κουραστεί να τον υπερασπίζονται στις δημόσιες συζητήσεις τους και η ατάκα που χρησιμοποιείται ευρέως τελευταία είναι ενδεικτική του τι συμβαίνει. “Ας πρόσεχε…” φέρονται να λένε ακόμα και πρωτοπαλίκαρά του. 

Η υποψηφιότητα Ντούμου αναμφίβολα είναι αυτή που έβαλε “φωτιά” στο καλοκαίρι, διακόπτοντας βίαια και απροσδόκητα την παρατεταμενη θερινή ραστώνη εκείνων που πίστευαν ότι ένα ακόμη χαλαρό καλοκαίρι ήταν προ των πυλών. 

Η αναστάτωση που επικρατεί πίσω από τις κλειστές πόρτες του δημαρχειακού γραφείου δεν μπορεί να κρυφτεί με τις πληροφορίες να λένε ότι ο κλειστός πυρήνας του δημάρχου επιδίδεται τελευταία σε ανίερες συμμαχίες ακόμα και με άτομα τα οποία στο παρελθόν δεν ήθελε ούτε να τα βλέπει. Παράλληλα στην προσπάθεια να συγκρατήσει τις φυγόκεντρες τάσεις τάζει “γη και ύδωρ”, όχι όμως με μεγάλη επιτυχία, αφού στο παρελθόν πολλοί ήταν αυτοί των οποίων οι προσδοκίες διαψεύστηκαν.

 Το κλίμα πολώνει ακόμα περισσότερο-και μάλλον άθελά της-η ορμητικότητα της υποψηφιότητας του Γιάννη Ντούμου καθώς φαίνεται, εκτός των άλλων, ότι έρχεται σε μια χρονική στιγμή που ο κόσμος έψαχνε μια νέα πρόταση, άφθαρτη και μακρυά από τις πολιτικάντικες πρακτικές του παρελθόντος. Κατά κοινή ομολογία πρόκειται για μία υποψηφιότητα με αυθεντικά χαρακτηριστικά που έχει ξαφνιάσει ευχάριστα τους δημότες. 

Αν μάλιστα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες σχετικά με τα νέα πρόσωπα που πρόκειται να πλαισιώσουν την προσπάθειά του τότε πραγματικά θα βρισκόμαστε μπροστά σε μια κοσμογονία εξελίξεων. 

Στον αντίποδα οι διοικούντες και οι συν αυτώ σουλατσάρουν Αύγουστο μήνα στα τσιμέντα του πεζόδρομου…Σημεία των καιρών! 

Olympusmera Team

About the author

OM Newsroom

1 Comment

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

  • Προσυπογράφω το άρθρο και το επικροτώ επειδή κάνει το αυτονόητο, δηλαδη, ασκεί κριτική!

    Δυστυχώς, πλην της παρούσας ιστοσελίδας, όλος ο υπόλοιπος τοπικός ηλεκτρονικός και έντυπος τύπος επιδίδεται σε αχαλίνωτο αυλοκολακισμό του κατερινιώτικου κατεστημένου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμου & Αντιπεριφέρειας), ίσως με ανταλλάγματα…