OFF THE RECORD

Τάσεις φυγής και διαφυγής

Τάσεις φυγής αναπτύσσονται εδώ και αρκετό καιρό στο συνδυασμό του δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου ο οποίος επιδίδεται -μαζί με τους συνεργάτες του- σε ένα διαρκές πολιτικό μασάζ προκειμένου να συγκρατήσει δημοτικούς του συμβούλους που εμφανίζονται σφόδρα δυσαρεστημένοι από τον τρόπο που ασκείται η διοίκηση. 

Η αποχώρηση Κήπου φαίνεται πως είναι μόνο η αρχή της νέας κατάστασης που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται μέσα στο συνδυασμό της “Εκκίνησης”, κατάσταση που θέλει όχι μόνο εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους αλλά και άτομα που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο του κ. Κουκοδήμου να κρατούν αποστάσεις από τα έργα και τις ημέρες της προηγούμενης τριετίας. 

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους περισσότερους φαίνεται πως είναι ωστόσο η εισβολή προσώπων της προηγούμενης διοίκησης Χιονίδη τα οποία ήδη απολαμβάνουν θέσεις αντιδημάρχων. 

«Αυτό που αγωνιστήκαμε να ανατρέψουμε, μπαίνει από την πίσω πόρτα» φέρονται να λένε άτομα τόσο του συνδυασμού Κουκοδήμου, όσο και του συνδυασμού Νταντάμη. 

Κάποιοι μάλιστα προχωρούν και ένα βήμα παραπάνω σημειώνοντας ότι δεν μπορούν να είναι παρατηρητές μίας κατάστασης όπου ο δήμαρχος κάνει συμφωνίες  με το βλέμμα στις εκλογές έχοντας αφήσει στο έλεος τη διοίκηση που βρίσκεται στον αυτόματο πιλότο και «ρίχνοντας» τους “δικούς” του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι με την αποχώρηση Κήπου άνοιξε το Κουτί της Πανδώρας και βγαίνουν από μέσα όλες οι δυσαρέσκειες που δε μοιάζουν εύκολα διαχειρίσιμες.  

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Βαγγέλη Κήπου τον οποίο επιστρατευμένη ομάδα του δημάρχου αλλά και ο ίδιος ο κ. Κουκοδήμος προσπάθησαν να μεταπείσουν λίγη ώρα πριν από την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας.

Το μόνο που κατάφεραν ωστόσο ήταν να «στρογγυλέψουν» τα όσα είπε ο πρώην δημοτικός σύμβουλος στην έναρξη της συνεδρίασης σχετικά με τους λόγους της αποχώρησής του. Τι κι αν προσπάθησε ο δήμαρχος να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με την ανάρτησή του, όπου τον ευχαριστεί (!) για τα 40 χρόνια προσφοράς του στην αυτοδιοίκηση… Όσοι είδαν την αναμπουμπούλα και άκουσαν τις φωνές που βγαίναν μέσα από το γραφείο δημάρχου το απόγευμα της Δευτέρας, έχουν μια άλλη εικόνα για τον τρόπο που επήλθε το «διαζύγιο».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τουλάχιστον δύο ακόμη είναι, προς ώρας, οι δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης που κοιτούν την έξοδο, ψάχνουν ωστόσο το… σωστό χρόνο για να ανακοινώσουν ότι αποχωρούν. 

Κι όλα αυτά ενώ υπάρχει και επισήμως νέα σοβαρή υποψηφιότητα για το δήμο Κατερίνης που ακούει στο όνομα Γιάννης Ντούμος. Κάποιοι αποδίδουν τον εκνευρισμό που κυριαρχεί στο ισόγειο του δημαρχείου, στον αιφνιδιασμό που υπέστη η ηγετική ομάδα των κουκοδημοντανταμικών από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του επιφανή επιχειρηματία και πρώην προέδρου του Πιερικού και τα  όσα συντελούνται από εκείνη τη στιγμή και μετά εντός εκτός και επί τα αυτά. 

Οι εξελίξεις πάντως σε πολλά επίπεδα αναμένονται καταιγιστικές…

Ε.Δ