OFF THE RECORD

Η σταθερά μεγάλη συμμετοχή των μελών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Πιερία βάζει ψηλά τον πήχη για την επόμενη ημέρα

Η σταθερά μεγάλη συμμετοχή των μελών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Πιερία βάζει ψηλά τον πήχη για την επόμενη ημέρα

Περίπου 3.000 μέλη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής προσήλθαν την Κυριακή 8 Μαΐου 2022 στις κάλπες για να εκλέξουν τα τοπικά όργανα και τους εκπροσώπους για το Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ που θα γίνει 20-22 Μαΐου στην Αθήνα.  

Η πανελλαδική συμμετοχή, σε σχέση με τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του κινήματος, ανήλθε στο 63%. Η Πιερία όμως ακολούθησε το δικό της δρόμο με την αντίστοιχη συμμετοχή να ξεπερνά το 85% και να είναι μεγαλύτερη από αυτή στις δεύτερες κάλπες που στήθηκαν για την εκλογή του προέδρου του κινήματος στην Πιερία.

Τα μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έστειλαν πολλαπλά μηνύματα με την ψήφο τους προς πάσα κατεύθυνση.

Η νίκη του Αστέριου Καρτσιώτη στο Δήμο Δίου-Ολύμπου, καθώς και η ανάδειξη νέων στελεχών που θα απαρτήσουν την νέα συντονιστική γραμματεία, στέλνει ηχηρά μηνύματα σε πολλούς τόσο σε κομματικό όσο και αυτοδιοικητικό επίπεδο.

Παράλληλα η εκλογή του υιού Λαγδάρη Θάνου, μαθαίνω μάλιστα ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό παιδί, σηματοδοτεί την κυριαρχία του Βαγγέλη Λαγδάρη στον κεντρο-αριστερό χώρο και την προφανή εκ νέου του κάθοδό του στις επόμενες δημοτικές εκλογές στο δήμο Πύδνας-Κολινδρού.

Σε επίπεδο νομού ο γιατρός Χρήστος Στεφόπουλος του «προεδρικού» μπλοκ ήταν ο νικητής στις νομαρχιακές εκλογές συγκεντρώνοντας πάνω από 500 ψήφους. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συγκαλέσει τους εκλεγμένους στη νομαρχιακή επιτροπή για την εκλογή του νέου γραμματέα του κινήματος στην Πιερία.

Με δεδομένο ότι Μίχου, Τσακιρίδης, Μαλτζάρης και Κουτρούπας αποτελούν τα 4/6 του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Πιερία στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, οι εσωκομματικές εκλογές αποτέλεσαν την ευκαιρία για κάποιους άλλους ενδιαφερόμενους να “μετρήσουν” δυνάμεις. Λέγεται ότι κάποιοι ικανοποιήθηκαν και κάποιοι άλλοι απογοητεύθηκαν, το θέμα είναι πως η έντονη κινητικότητα στο χώρο θα φέρει εξελίξεις το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ψηλά ο πήχης στην Πιερία

Ασφαλείς πηγές του olympusmera.gr κάνουν λόγο για υπερδιπλασιασμό των ποσοστών του ΚΙΝΑΛ στην Πιερία με τις σημερινές συνθήκες.
Οι “μπαρουτοκαπνισμένοι” από εκλογές Μίχου και Τσακιρίδης πλαισιώθηκαν από την έντονη κινητικότητα του Γιάννη Μαλτζάρη αλλά και του Κωνσταντίνου Κουτρούπα, με τον γνωστό ιατρό ΩΡΛ να λέγεται “στην πιάτσα” ότι αποτελεί μια δυνατή υποψηφιότητα.

Ήδη έχουν ξεκινήσει και οι πρώτες συζητήσεις των “εκλογολόγων” του κινήματος που αναλύοντας την απλή αναλογική θεωρούν ως δεδομένη την έδρα της Πιερίας. Μάλιστα, γίνεται λόγος για ποσοστό άνω του 20% που σε πιθανές δεύτερες εκλογές θα εξασφαλίζει εκ νέου την έδρα.

Οι περισσότερο αισιόδοξοι βάζουν ακόμα ψηλότερα τον πήχη και μιλάνε για επαναφορά του κινήματος στη δεύτερη θέση.

About the author

Ιωάννης Ζ. Παπαζαχαρίας

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη.
Επικοινωνήστε μαζί του στο ipapazacharias@gmail.com

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα