OFF THE RECORD

Τα Κυριακάτικα στις 16 Ιανουαρίου 2022

Τα Κυριακάτικα στις 16 Ιανουαρίου 2022

Καλή χρονιά με 7 Κυριακάτικα παραπολιτικά σχόλια.

  • Μαθαίνω ότι στα αυτοδιοικητικά της Κατερίνης μόνο ως παρελθόν δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ο εν ενεργεία βουλευτής και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σάββας Χιονίδης καθώς σε συζητήσεις που κάνει δείχνει ιδιαίτερα «θερμός» σε θέματα που αφορούν την πόλη και τα πεπραγμένα της δικής του θητείας. Λέγεται μάλιστα ότι εντός Ιανουαρίου αναμένεται να παραχωρήσει και συνέντευξη τύπου που θεωρώ ότι θα φέρει πολλαπλές εξελίξεις.
  • Στον Πύδνας-Κολινδρού αν γινόταν εκλογές αύριο υποψήφιοι θα ήταν και ο Καζάς και ο Λαγδάρης. Παρόλα αυτά, άλλο πράγμα είναι το αύριο και άλλο πράγμα ο χρόνος των εκλογών. Διεργασίες γίνονται και συναντήσεις που δεν μένουν κρυφές. Απεναντίας… Ο νυν δήμαρχος δεν μένει άπραγος, με τους υποστηρικτές του να δηλώνουν ότι ο μόνος εκλογικός «φόβος» μπορεί να προέλθει από κάποιον που δεν έχει ακόμη ακουστεί. Εγώ πάλι λέω ότι θα ακουστεί – και σύντομα μάλιστα!
  • Στον δήμο Δίου-Ολύμπου ο Γερολιόλιος έχει «μπετονάρει» το όλον ΚΙΝΑΛ της περιοχής και τους αυτοδιοικητικούς «δεινοσαύρους» της κεντροδεξιάς στη δημοτική ενότητα Δίου υπό τον φόβο μιας εκ των δεξιών υποψηφιοτήτων που ακούγονται και εμφανίζονται σε διάφορες εκδηλώσεις-μαζώξεις. Φημολογείται και γράφεται ότι θέμα υπάρχει και από το νότο με εν ενεργεία αυτοδιοικητικό να κινείται να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα που υπάρχουν. Καλό θα ήταν βέβαια να απαντηθεί, για να μπει και το ανάλογο “αλατοπίπερο” στα γραφόμενα, εάν η υποτιθέμενη κίνηση έχει και τις ευλογίες πρώην δημάρχου της περιοχής.
  • Οι κεραίες μου φτάνουν και στη Θεσσαλονίκη σήμερα, όπου έντονα ακούγεται ότι κομματάρχης της κεντροδεξιάς θα ανακοινώσει υποψηφιότητα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Έτσι ο Ζέρβας θα μείνει πολιτικά «ξεκρέμαστος». Κι επειδή η Νέα Δημοκρατία δεν κερδίζει, τα τελευταία χρόνια, το δήμο λέγεται πως ανοίγει ο δρόμος της υποψηφιότητας για πολλούς ανεξάρτητους.
  • Εκλογές θα γίνουν στον μεγαλύτερο πολιτιστικό θεσμό της Πιερίας, με πολλούς να ενδιαφέρονται να πάρουν τη θέση Παπαχρήστου που αποχωρεί και το τονίζει έντονα και παντού. Μάλιστα ακούγεται ότι χώρο και ρόλο διεκδικεί και ενδιαφερόμενος για υποψήφιος δήμαρχος στο Βορρά.
  • Φίλος μου έλεγε προχθές ότι στο τοπικό ΚΙΝΑΛ θα υπάρξουν πολλές υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων και κάποιες καινούριες, που στήριξαν ανοικτά τον Ανδρουλάκη και βλέπουν πως τώρα είναι η ώρα να ανέβουν στο “τρένο” που περνά.
  • Η Μαυρίδου αφού πήρε σχεδόν άριστα στην αντιμετώπιση της τελευταίας κακοκαιρίας “Διομήδης” νόσησε από κορωνοϊό. Γνωρίζω μάλιστα ότι το περνά με ήπια συμπτώματα στο σπίτι της. Περαστικά στην Αντιπεριφερειάρχη και εύχομαι σύντομα να επιστρέψει στα καθήκοντά της. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινώσει και έργο μισού εκατομμυρίου ευρώ με το οποίο το “σχεδόν άριστα” θα γίνει σκέτο “άριστα.

Αυτά για σήμερα!

Ι. Ζ. Παπαζαχαρίας

About the author

Ιωάννης Ζ. Παπαζαχαρίας

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη.
Επικοινωνήστε μαζί του στο ipapazacharias@gmail.com

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας