OFF THE RECORD

Πάρε θέσεις, γίνε μέχρι και… αρχιεπίσκοπος!

Πάρε θέσεις, γίνε μέχρι και… αρχιεπίσκοπος!

Μια ιστορία θα σας πω…

Μια φορά κι έναν καιρό λοιπόν!

Σε μέρος μακρινό και τόσο κοντινό συνάμα, σε άλλες μακρινές εποχές μα και τόσο κοντινές, υπήρχε ένας κύριος που παρείχε τις νομικές υπηρεσίες του όπως και τόσοι άλλοι στον κόσμο τούτο.

Άνθρωπος ήπιων τόνων που λοξοκοιτούσε προς την πολιτική μέσω μιας άλλης ματιάς, ιδιαίτερης αλλά και κάπως «ακραίας» με όρους της προηγούμενης δεκαετίας.

Η ζωή και οι καταστάσεις τα έφεραν έτσι ώστε να πολιτευθεί…

Θες επειδή είχε «μπάρμπα στην Κορώνη», θες επειδή το κόμμα ήθελε να δείξει μια κάποια – ο Θεός να την κάνει – ανανέωση, θες επειδή επιζητούσε να πάει σε κάποιο μεγάλο κόμμα γιατί είχε καταντήσει γραφικός…

Δεν έχουν καμία σημασία αυτά!

Έγινε υποψήφιος σε ένα κόμμα που δεν το πίστευε, με ψηφοφόρους που δεν τον ήξεραν και ο «θρίαμβος» στις εκλογές ήταν δεδομένος. Κατάφερε και τερμάτισε τελευταίος!

Άκρως τιμητική θέση.

Όπως και οι θέσεις που άρχισε αμέσως μετά τις εκλογές να «παίρνει». Αλλά και οι πολλές δουλειές.

Αυτός που ήταν λάτρης της ελεύθερης οικονομίας άρχισε, άκρως νόμιμα, να ρουφά το δημόσιο χρήμα – και τις θέσεις βεβαίως, βεβαίως – με το μπουρί!

«Σκούπιζε» τα πάντα, δίχως το παραμικρό ίχνος δισταγμού. «Τώρα που είμαστε στα πράγματα κάνε ότι μπορείς» του έλεγαν και του ξαναέλεγαν οι συνομιλητές του.

«Πάρε θέσεις, γίνε μέχρι και… αρχιεπίσκοπος!»

 «Μάζευε κι ας ειν’ και ρώγες», λέει ο θυμόσοφος λαός.

Έτσι και έγινε!

200αρια, 300αρια και 400αρια από παντού, πέρα από την παχυλή αποζημίωση και τις λοιπές έμμισθες θέσεις που κατείχε.

Αυτός που έλεγαν ότι δεν «είχε μαντήλι να κλάψει» και κινούνταν μεταξύ πολιτικής αφάνειας και επαγγελματικής ανυποληψίας έγινε επιτέλους παράγοντας του τόπου – αυτού του μακρινού ντε – και κονομούσε!

Και απέκτησε και υπερασπιστές. Αυτούς που του έδιναν τις δουλειές και τους συνυποψηφίους του που τον «σιγόνταραν». Που να έβρισκαν πιο εύκολο αντίπαλο;

Χωρίς πολλά παραπάνω λόγια, δεν χρειάζεται κιόλας….

Στη νέα γενιά δόθηκε ένα ακόμη πρότυπο: «Προσπάθησε να είσαι κάπου υποψήφιος και ας βγεις τελευταίος…. Για όλους έχει ο Θεός! (και ο εκάστοτε δήμος, νοσοκομείο, κόμμα κ.ο.κ.)

Και εις άλλα με υγεία!

About the author

Ιωάννης Ζ. Παπαζαχαρίας

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη.
Επικοινωνήστε μαζί του στο ipapazacharias@gmail.com

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα