MEDIA OFF THE RECORD

“Φανταστικό” μου Δελτίο Τύπου! Φάνη το διάβασες;

Είναι που είδαμε κι εμείς το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο και έχουμε τελείως διαφορετική άποψη για όσα ειπώθηκαν ή καλύτερα ΔΕΝ ειπώθηκαν κατά τη συνεδρίαση. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιος εμπνεύστηκε τα όσα αναφέρονται στο Δελτίο Τύπου του δήμου Κατερίνης αλλά σίγουρα αλλοιώνουν τα πραγματικά γεγονότα και πάντως εκθέτουν τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης Φάνη Τερζόπουλο, του οποίου η τοποθέτηση συμπεριλαμβάνεται στην επίμαχη ανακοίνωση

.

Αλλά ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Στην έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης πράγματι ο κ. Τερζόπουλος αναφέρθηκε σε επιστολή του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων που φέρεται να καταγγέλλει συμπεριφορά δημοτικού συμβούλου σε βάρος υπαλλήλου του δήμου. Ωστόσο ουδέποτε αναφέρθηκε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου το όνομα του δημοτικού συμβούλου, ούτε αναγνώστηκε το πλήρες κείμενο της επιστολής για να έχουν άποψη οι δημοτικοί σύμβουλοι ώστε να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν επί του κειμένου και των ισχυρισμών του.

Το όλο θέμα “πέρασε και δεν ακούμπησε” αφού ο κ. Τερζόπουλος ναι μεν κάλεσε γενικά όλους τους δημοτικούς συμβούλους να προσέχουν τη συμπεριφορά τους, ωστόσο επέλεξε να μην κάνει εκτενή αναφορά θέλοντας προφανώς να διαφυλάξει πρωτίστως το κλίμα του δημοτικού συμβουλίου καθώς η συνεδρίαση ήταν μόλις στην αρχή, περιοριζόμενος μόνο σε παραινέσεις για καλή συμπεριφορά.

Σε τελείως διαφορετικό ύφος ωστόσο και προφανώς προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις, το σημερινό Δελτίο Τύπου του δήμου Κατερίνης αναφέρεται στο θέμα υπό τον τίτλο: “Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης: Καμιά ανοχή σε συμπεριφορές που προσβάλουν εργαζόμενους και πολίτες”, λες και συζητήθηκε ή πάρθηκε κάποια απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο.

Πέρα από τις εσφαλμένες εντυπώσεις που δημιουργεί το συγκεκριμένο κείμενο το οποίο ήδη αναπαράγεται στο διαδίκτυο, γίνεται αναφορά και στο όνομα του δημοτικού συμβούλου, παρά το γεγονός ότι κατα τη συνεδρίαση δεν υπήρξε ονομαστική αναφορά.

Πρόκειται για ενα κείμενο που εκθέτει ανεπανόρθωτα καταρχάς τον ίδιο τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ενώ η χειρουργική παραποίηση των όσων διημείφθησαν χθες, έχουν ήδη προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια σε πολλούς δημοτικούς συμβούλους.

“Σε άλλο δημοτικό συμβουλιο συμμετείχαμε εμείς προφανώς…” φέρονται να είπαν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι… “Πότε μας ρώτησαν αν συντασσόμαστε με την άποψη του προέδρου;” αναρωτιούνται και με το δικιο τους.

Σε μία εποχή που δεν γίνονται δια ζώσης δημοτικά συμβούλια και ειδικά στην Κατερίνη υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης και αποκλεισμός, για μεγάλο χρονικό διάστημα, των μέσων από τις συνεδριάσεις που γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης, γίνεται αντιληπτό το πόσο επικίνδυνο είναι να μεταφέρονται αλλοιωμένα τα όσα λαμβάνουν χώρα στις συνεδριάσεις και μάλιστα από το επίσημο Γραφείο Τύπου…

Άραγε ο κ. Τερζόπουλος τι λέει γι’ αυτό;

Εμείς πάντως , ως απάντηση στο Δελτίο Τύπου του… ευφάνταστου σεναριογράφου καταθέτουμε το βίντεο που τραβήξαμε για την απομαγνητοφώνηση. Και φυσικά τα συμπεράσματα είναι δικά σας.

Τώρα μπορείτε να διαβάσετε και το Δελτίο Τύπου:

“Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης: Καμιά ανοχή σε συμπεριφορές που προσβάλουν εργαζόμενους και πολίτες”

Με την άποψη του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος καταδίκασε απερίφραστα, απρεπή συμπεριφορά αιρετού εναντίον υπαλλήλου του Δήμου, συντάχθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Κατερίνης, κατά την συνεδρίαση του σώματος στις 10 Μαρτίου 2021.
Ο κ. Θεοφάνης Τερζόπουλος, ενημέρωσε το Συμβούλιο για την επιστολή του προέδρου των Δημοτικών Υπαλλήλων Πιερίας Χρήστου Κομπατσιάρη η οποία εστάλη μετά την επίθεση που δέχτηκε υπάλληλος του Δήμου από τον ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο Νίκο Τσιαμπέρα. Στην επιστολή (με ημερομηνία 3/3/2021) καταγγέλλεται η συγκεκριμένη συμπεριφορά, «ως ανάρμοστη και απρεπή».
«Είμαστε αιρετοί και ως αιρετοί έχουμε δικαιώματα, έχουμε και υποχρεώσεις. Οι υποχρεώσεις μας, είναι μεγαλύτερες από τους υπόλοιπους πολίτες. Ως αιρετά πρόσωπα είμαστε δακτυλοδεικτούμενοι, είμαστε οι άνθρωποι που αποφασίζουν, είτε είμαστε στην διοίκηση, είτε στην αντιπολίτευση και για αυτό το λόγο η συμπεριφορά μας θα πρέπει να είναι πάντοτε άψογη, όχι μόνο στους δημοτικούς υπαλλήλους, αλλά σε όλους τους πολίτες. Για τους λόγους αυτούς, η όποια απρεπή συμπεριφορά είτε απέναντι σε υπάλληλο, είτε απέναντι σε πολίτη, είναι απαράδεκτη», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, καταδικάζοντας κι αυτός από την πλευρά του, τέτοιου είδους συμπεριφορές.
Ο κ. Τερζόπουλος, ολοκληρώνοντας την ενημέρωση επί της επιστολής του Δ.Σ. των Δημοτικών Υπαλλήλων Πιερίας, είπε πως δεν θα ήθελε να επεκταθεί περισσότερο, ζητώντας από τους συναδέλφους του, να είναι πιο προσεκτικοί στην συμπεριφορά τους.
«Επί της τοποθέτησης μου, δεν έγινε καμία παρέμβαση από κάποιον δημοτικό σύμβουλο. Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι εξέφρασα πλήρως τις απόψεις όχι μόνο του σώματος, αλλά κυρίως τη λογική», δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Κλείνοντας τις δηλώσεις του, επανέλαβε πως ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε και η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του, είναι διατεθειμένοι να ανεχτούν συμπεριφορές που προσβάλουν εργαζόμενους και δημότες.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας