OFF THE RECORD

Η… παντογνώστρια Papadopoulou Eleni δεν υπάρχει….;;; OMG και τρία LOL!

Είμαι… είμαι να σκάσω είμαι! Μία φανατική ψηφοφόρο-υποστηρίκτρια, “βάζω τα στήθη μου μπροστά για σένα” είχε ο δήμαρχός μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τελικά αποδείχθηκε ότι απλώς δεν υπάρχει! Πώς το λέτε βρε… does not exist! Με λίγα λόγια είναι τρολ του Facebook! Μα πόσο καλή ήταν τελικά για να είναι αληθινή!

Πιο συγκεκριμένα, σε αυτή την αποκάλυψη προχώρησε σήμερα το πρωί χρήστης του διαδικτύου ο οποίος εντόπισε την περίεργη δραστηριότητα ενός προφίλ στο Facebook με το όνομα Papadopoulou Eleni η οποία δηλώνει αρχιτεκτόνισσα και η οποία όλως τυχαίως “την πέφτει” κάτω από αναρτήσεις που δεν είναι και ιδιαίτερα κολακευτικές για το δήμαρχο της Κατερίνης και τη διοίκησή του και γράφει τα… δικά της.

Ενδεκτικά είναι τα όσα γράφει κάτω από τις τελευταίες ανεξαρτητοποιήσεις των δημοτικών συμβούλων της διοίκησης με σχόλια που αποδεικνύουν, αν μη τι άλλο, ότι ξέρει τα πάντα για την τοπική αυτοδιοίκηση και ειδικότερα για το δήμο Κατερίνης που είναι ο καημός της. Και το κυριότερο: έχει για όλα τη δική της εσωτερική πληροφόρηση.

Εδώ και καιρό η δραστηριότητα του συγκεκριμένου προφίλ φαινόταν προβληματική. Στημένη. Χρειαζόταν ωστόσο και η απόδειξη.

Ο καθηγητής πληροφορικής Σπύρος Μπλάτσιος, λοιπόν, εντοπίζοντας και ο ίδιος την περίεργη αυτή… κοπελίτσα με τα γυαλιά, το έψαξε λίγο παραπάνω, βγάζοντας “λαβράκι”!

Η φωτογραφία, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κ. Μπλάτσιος, ανήκει στην ελληνοαυστραλέζα δικηγόρο Elena Papas που το συγκεκριμένο τρολ έκλεψε για να στήσει μια νέα ψηφιακή περσόνα που… λατρεύει τη διοίκηση Κουκοδήμου, να συμπληρώσω εγώ!

Η δε κλοπή της φωτογραφίας φαίνεται ότι έχει γίνει από εδώ.

Δείτε για παράδειγμα τι γράφει η… επιτηδευμένα, ανορθόγραφη Ελένη κάτω από την ανάρτηση ανεξαρτητοποίησης της κ. Κεχαγιοπούλου:

Δείτε την ανάρτηση του κ. Μπλάτσιου και θα καταλάβετε τι ακριβώς έχει γίνει!

Μια νέα γενιά διαδικτυακών troll έχουν εμφανιστεί και αυτή τη φορά σε τοπικό επίπεδο. Όλα ξεκίνησαν όταν πριν από λίγο καιρό έλαβα ένα αίτημα φιλίας εδώ στο facebook από κάποιο λογαριασμό με έδρα εδώ την Κατερίνη. Στην αρχή δεν έδωσα σημασία, μιας που εκείνη την εποχή είχα φτάσει τους 5000 φίλους και δεν μπορούσα να προσθέσω άλλους. Μετά από λίγο καιρό κι ενώ έκανα ένα ξεσκαρτάρισμα των “φίλων” διαπίστωσα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με αυτό το λογαριασμό. Η εικόνα του εξωφύλλου έδειχνε εντελώς ψεύτικη και από την άλλη το πρόσωπο στο προφίλ φαινόταν εντελώς άγνωστο, κάτι που σε μια μικρή επαρχιακή πόλη όπου όλοι λίγο πολύ γνωριζόμαστε δεν ήταν συνηθισμένο.

Με ένα απλό image search βρήκα ότι η φωτογραφία του προφίλ είναι κλεμμένη από ένα άρθρο του αυστραλέζικου abc news που αναφερόταν σε μιά ελληνοαυστραλέζα δικηγόρο με όνομα παραπλήσιο με το όνομα του troll. Μόνο που η δικηγόρος ζει μόνιμα στην Αυστραλία και το troll σχολίαζε την τοπική επικαιρότητα της πόλης μας. Έτσι επικοινώνησα με την δικηγόρο στην Αυστραλία η οποία μου επιβεβαίωσε ότι δεν είναι δικός της ο λογαριασμός αυτός στα social media. Μετά από αυτό χθες έγινε προσφυγή της δικηγόρου στην Ελληνική δικαιοσύνη. Θα ήθελα λοιπόν να πληροφορήσω τον/την κάτοχο του fake profile ότι έχει γίνει ήδη προσφυγή στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από πλευράς της δικηγόρου και ήδη γίνεται έρευνα. Ελπίζω η Papadopoulou Eleni να μπορέσει να δικαιολογήσει στις αρχές γιατί χρησιμοποιεί σαν εικόνα profile τη φωτογραφία της Ελληνοαυστραλέζας δικηγόρου Elena Pappas.

Εδώ μπορείτε να βρείτε το fake profile https://www.facebook.com/papadopoulou.eleni.33

Μιας που βλέπω ότι έχω 197 κοινούς φίλους με το fake profile προσέξτε λοιπόν, είναι ένα καθαρά προπαγανδιστικό profile….

About the author

Ελίνα Διαμαντόπουλου

Η Ελίνα Διαμαντοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη.
Σπούδασε Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα εργαζόταν ως δημοσιογράφος σε αθλητική εφημερίδα της συμπρωτεύουσας. Θα συνεχίσει θα εργάζεται σε αθλητικά έντυπα, αθλητικά ραδιόφωνα και γραφεία Τύπου στη Θεσσαλονίκη για περίπου μία δεκαετία.
Το 2008 επιστρέφει στην Κατερίνη όπου δημιουργεί την οικογένειά της και συνεχίζει να εργάζεται ως δημοσιογράφος στον τοπικό Τύπο και την τηλεόραση. Σήμερα εργάζεται ως ανταποκρίτρια της TV100 στην Πιερία, ενώ παρουσιαζει την εκπομπή “Καθημερινά” που προβάλλεται Δευτέρα με Παρασκευή στις 16:00, στη DION τηλεόραση Κεντρικής Μακεδονίας
Αγαπημένα της θέματα όσα αφορούν τον πολιτισμό, όχι μόνο γιατί σχετίζονται με τις σπουδές της αλλά κυρίως γιατί θεωρεί ότι στα θέματα του πολιτισμού “κρύβονται” οι σπουδαίες προσωπικότητες της εποχής μας αλλά και γιατί κάθε θέμα, όπως η ίδια λέει, έχει με έναν διαφορετικό τρόπο και μία πολιτισμική διάσταση. Οι ανησυχίες της αυτές γύρω από τα θέματα του πολιτισμού την οδήγησαν σε πιο εξειδικευμένες μεταπτυχιακές σπουδές οι οποίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα σχετικά με τη διοίκηση των πολιτισμικών μονάδων....
Είναι παντρεμένη με το Χάρη και είναι μητέρα της Όλγας και του Γιώργου.

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα