OFF THE RECORD

Δημοτικό Ραδιόφωνο | Το ρεπορτάζ του OlympusMera δρομολόγησε εξελίξεις!

Στο αδιέξοδο που έχει περιέλθει το δημοτικό ραδιόφωνο Κατερίνης το τελευταίο διάστημα αποφάσισε να δώσει λύσει μέσω…. δωρεάς ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος ο οποίος, υπό το βάρος της αλγεινής εντύπωσης που έχει προκαλέσει το γεγονός ότι εδώ και μήνες το δημοτικό μέσο δεν εκπέμπει αλλά και τους δημοσιεύματος του OlympyusMera σχετικά με τη συνολική υποβάθμισή του δημοτικού μέσου, τους τελευταίους μήνες, θα αγοράσει από την τσέπη του (!) νέα κεραία εκπομπής.

Αυτό κάνει γνωστό μέσω ανακοίνωσής του ο πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Σάκης Γκούνας ο οποίος επί της ουσίας προσπαθεί να απαντήσει στο δημοσίευμα του OlympusMera.

Στην ίδια ανακοίνωση δικαιολογεί την παύση των περισσότερων εκπομπών ως απόρροια της υγειονομικής κρίσης, αν και με αυτή τη δικαιολογία θα έπρεπε να έχουν σταματήσει δεκάδες εκπομπές σε ραδιοφώνα και τηλεοράσεις!

Αλλά ας μην αναλωνόμαστε στις φτηνές δικαιολογίες αλλά στην ουσία που αποτελεί και το νόημα του πηχυαίου τίτλου της ανακοίνωσης Γκούνα: Ο δήμαρχος είναι λαρτζ! Για να μην πούμε έξτρα λαρτζ αφού θα πληρώσει κοτζάμ κεραία!

Κακά τα ψέματα! Αν δεν μπορείς να χαράξεις αποδοτικές πολιτικές αρκεί που να έχεις λεφτά για να… βουλώνεις τρύπες!

Δείτε εδώ την ανακοίνωση Γκούνα:

Από την πρώτη ημέρα ως Πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης βρέθηκα αντιμέτωπος με σωρεία προβλημάτων και δυσχερειών, οικονομικής και τεχνικής φύσης. Προσπάθησα με τη στήριξη και τη βοήθεια του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου, να αντιμετωπίσω τα προβλήματα που την 1η Σεπτεμβρίου 2019 μεταφράζονταν σε:

Αθανάσιος Γκούνας

– Οφειλές ύψους 764.967,65€  από δάνεια της δημοτικής επιχείρησης, προμηθευτές, πνευματικά δικαιώματα, ΙΚΑ, Εφορία κ.α. δαπάνες

– Κακή συντήρηση τεχνικών μέσων, εξοπλισμός πεπαλαιωμένος, απουσία προγράμματος και υποστελέχωση.

Την 1η Σεπτεμβρίου 2019 η κεντρική κεραία του δημοτικού ραδιοφώνου λόγω βλάβης δεν λειτουργούσε και λόγω της οικονομικής δυσχέρειας του Δήμου υποχρεωθήκαμε να εκπέμπουμε με την εφεδρική. Πριν από μερικές εβδομάδες, κι αυτή τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω σοβαρής φθοράς ασχέτως των προσπαθειών που έγιναν προσωπικά από μένα και εξειδικευμένους τεχνικούς. Αυτή ήταν η εικόνα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης, χωρίς καμία δόση υπερβολής.

Σήμερα, έχουμε προχωρήσει σε ρύθμιση οφειλών και έχουμε αποπληρώσει μέρος των οφειλών μας σε ΙΚΑ και εφορία. Μεγάλος αγώνας δόθηκε στην αποπληρωμή τιμολογίων προηγούμενων ετών ο οποίος και συνεχίζεται. Οι προσπάθειες της προηγούμενης προέδρου ήταν ξεκάθαρα από προσωπικό αγώνα χωρίς καμία υποστήριξη διοικητική. 

Ταυτόχρονα, έχοντας τη φιλοδοξία να κάνουμε δυνατό το ραδιόφωνό μας, παρουσιάσαμε ένα εξαιρετικό ενημερωτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα με δεκάδες ραδιοφωνικούς παραγωγούς που έδωσαν την ψυχή τους έως ότου η πανδημία μας υποχρέωσε να περιορίσουμε τις εκπομπές και να είμαστε σύννομοι με τις οδηγίες του υπουργείου και των λοιμοξιολόγων. Είμαστε το πρώτο δημοτικό ραδιόφωνο στην Ελλάδα το οποίο λειτούργησε σε ποσοστό 100% μόνο με εθελοντές παραγωγούς όλων των ηλικιών και μέσα από αυτό το βήμα θέλω να τους ευχαριστήσω πραγματικά.

Σήμερα, μπροστά στο ανυπέρβλητο οικονομικά για εμάς εμπόδιο της αγοράς νέας κεραίας, τη λύση την έδωσε προσωπικά ο Δήμαρχος Κατερίνης, ο οποίος με δική του δαπάνη προχώρησε στην προμήθεια νέας κεραίας εκπομπής την οποία προσέφερε ως δωρεά στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και αναμένουμε σύντομα την τοποθέτηση αυτής. Αισθάνομαι την υποχρέωση να τον ευχαριστήσω δημόσια και να δηλώσω πως τέτοιες προσπάθειες σηματοδοτούν την ανάπτυξη και την βιωσιμότητα του Δήμου μας. Τέλος, καλώ τους δημότες να στηρίξουν το Δημοτικό μας Ραδιόφωνο και να δυναμώσουν τη «φωνή» του.

Αθανάσιος Γκούνας

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας