OFF THE RECORD

Τα Κυριακάτικα στις 19 Ιουλίου 2020

Τα Κυριακάτικα στις 19 Ιουλίου 2020

Έκτη εβδομάδα και 7 “Κυριακάτικα” σχόλια είναι εδώ! Για το κλείσιμο της εβδομάδας και την αρχή της επόμενης!

Γερολιόλιος – Και του χρόνου με υγεία!

Οι αριθμοί πάντα λένε την ωμή αλήθεια. Η είδηση μπορεί να πέρασε στα ψιλά, είναι όμως ιδιαίτερα σημαντική. Η διοίκηση Γερολιόλιου, μέσα στους 10 μήνες διοίκησης, έλαβε έκτακτη επιχορήγηση, από τα υπουργεία εσωτερικών και υποδομών ύψους 1 εκατομμυρίου 180 χιλιάδων ευρώ. Η διοίκηση Δημοπούλου που μπαινόβγαινε, σύμφωνα με τα λεγόμενα της στα υπουργεία και είχε επαφές με στην Αθήνα, έλαβε – σε 5 χρόνια – 898 χιλιάδες ευρώ.
Και του χρόνου εδώ να είσαι Κώστα μου!

Η Μαυρίδου προετοιμάζει κάτι «μεγάλο»

Συνεχίζει την σκληρή δουλειά η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας. Δεν είναι όμως μόνο η καθημερινότητα και η αντιμετώπιση των προβλημάτων της. Η συντήρηση των υπαρχουσών δομών συνοδεύεται, από ότι μαθαίνουμε, από την κατάθεση προτάσεων για νέα έργα στην Π.Ε. Πιερίας. Ήδη ένας πλήρης φάκελος προτάσεων για έργα που επιλύουν πολλά προβλήματα της περιοχής έχει φτάσει στους αρμοδίους.

Ασφαλώς και άλλαξαν οι καιροί…

Θυμάστε τις έντονες αντιδράσεις στο παρελθόν, από δημοσιογράφους της πόλης, για την έκδοση δελτίων τύπου «για το αυτονόητο», όπως έλεγαν; Ε λοιπόν, σήμερα, για το αυτονόητο μας βομβαρδίζουν με ανούσια δελτία τύπου επειδή (ας πούμε) άλλαξαν θέση δυο γλάστρες ή έβαψαν τα αυγά. Εκτός κι αρνούνται τον ρόλο τους, οπότε πάσο!

Αλήθειες από τον Μανώλα στο ΔΣ Πύδνας – Κολινδρού

Κάποιοι, γνωστοί σε όλους, προσπάθησαν να δώσουν ρόλο γενικού αναμορφωτή της περιοχής στον πρώην δήμαρχο Πύδνας Κολινδρού. Την απάντηση την πήραν από τους δημότες στις εκλογές. Συνεχίζουν όμως και μάλιστα κουνάν και το δάκτυλο στο νέο δήμαρχο.
Μαθαίνω πως προχθές, στο Δ.Σ., πήραν μια πρώτη γεύση για το τι θα γίνει όταν ο Μανώλας θα αρχίσει να μιλά για το «μεγάλο έργο» του πρώην. Το κακό, για αυτούς, είναι πως ο Μανώλας ακόμη δεν ξεκίνησε.

Με το σύνθημα «ΑΣΦΑΛΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ» περιμένουν στον Δήμο Κατερίνης να έρθει κόσμος;

Εγώ βγαίνω και λέω πως η φωτογραφία με τις ομπρέλες, που χρησιμοποιεί για την τουριστική του προβολή ο Δήμος Κατερίνης, είναι στην Μοζαμβίκη… Μπορεί κάποιος να μου αποδείξει το αντίθετο;
Ρηχή καμπάνια, χωρίς νόημα και στόχο!

Τίποτα καινούριο από το μέτωπο του τουρισμού στην Πιερία

«Η ίδια απελπιστική κατάσταση που θα συνεχιστεί για καιρό ακόμα», με τα πλέον μελανά χρώματα περιγράφουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Πιερία οι άνθρωποι του τουρισμού.
Κι ενώ κάποιοι κάνουν λόγω, ακόμη και σήμερα, για πληρότητες 20-30%, η πραγματικότητα είναι ιδιαίτερα οδυνηρή με το πραγματικό ποσοστό να κυμαίνεται μεταξύ 7-10% σε σχέση με πέρυσι. «Από Δευτέρα θα είμαστε ακόμη χειρότερα…», λένε…

Υψηλές επισκέψεις στον Όλυμπο

Το ότι κάποιοι επισκέπτονται τον Όλυμπο incognito δεν σημαίνει πως εμείς δεν μαθαίνουμε για την επίσκεψή τους.
Την προηγούμενη εβδομάδα π.χ. επισκέφθηκε την περιοχή μας ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Νικόλαος. Και για να προλάβω πολλούς, να ξεκαθαρίσω πως ο Νικόλαος δεν συνοδευόταν από κανέναν ντόπιο, η επίσκεψή του ήταν καθαρά ιδιωτική!

Αυτά!

Ατάκα της εβδομάδας: Καλύτερα να σε μισούν οι Τούρκοι παρά να σ’ αγαπούν οι Γερμανοί.

Κροατική παροιμία

Ι. Ζ. Παπαζαχαρίας

About the author

Ιωάννης Ζ. Παπαζαχαρίας

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη.
Επικοινωνήστε μαζί του στο ipapazacharias@gmail.com

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας