OFF THE RECORD

Τα Κυριακάτικα στις 21 Ιούνιου 2020

Δεύτερη εβδομάδα και τα 9 “Κυριακάτικα” σχόλια είναι εδώ, για το κλείσιμο της εβδομάδας και την αρχή της επόμενης!

Η πεζοδρόμηση της Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Η πεζοδρόμηση της Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Ίσως είναι η μόνη οδός στο κέντρο της πόλης που δεν εξυπηρετεί σχεδόν κανένα, αντίθετα τέμνει και καταστρέφει το πιο κεντρικό αστικό σημείο της πόλης. Ας εκπονηθεί μελέτη για την ενότητα του αστικού και εμπορικού χώρου της Κατερίνης και να ληφθεί μέριμνα της απομάκρυνσης των σκουπιδοτενεκέδων – «χωματερών» από το σημείο αυτό.

Ξεκίνησε από τις Σέρρες ο Τάπρας

Ξεκίνησε από τις Σέρρες ο Τάπρας

Την πρεμιέρα, εκτός Πιερίας, έκανε ο Ηλίας Τάπρας ως Γενικός Συντονιστής των οργανώσεων Κεντρικής Μακεδονίας της Νέας Δημοκρατίας. Συμμετείχε στην πρώτη συνεδρίαση της ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) Σερρών. Φωτογραφίες, αν και ζήτησα, δεν μπόρεσα να βρω. Βρήκα όμως αυτή που είναι από το ποτό μετά. Δεν πειράζει, το ίδιο είναι…

SLAPP και Πιερία

SLAPP και Πιερία

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όταν τα πολιτικά πρόσωπα κάνουν μηνύσεις και αγωγές σε δημοσιογράφους (διεθνώς SLAPP) είναι ένα χτύπημα γενικό στη δημοσιογραφία και μια προσπάθεια εκφοβισμού προς όλους τους δημοσιογράφους.
Ιστορικά, τα απολυταρχικά καθεστώτα φρόντιζαν πρώτα να ελέγξουν τα ΜΜΕ για να εγκαθιδρύσουν την προπαγάνδα τους και να ελέγξουν την εξουσία. Ο έλεγχος των μίντια, η βίαιη «σίγαση» δημοσιογράφων που παλεύουν για τη δημοσιοποίηση της αλήθειας, δεν άπτονται των αρχών της δημοκρατίας.

Εγγυητής της Β’ Εθνικής

Εγγυητής της Β’ Εθνικής

Κυκλοφόρησε βίντεο όπου ο δήμαρχος Κατερίνης στο βήμα της Γ.Σ. του Πιερικού αναφέρει πως «όσο είμαι δήμαρχος, ο Πιερικός θα παίζει Β’ Εθνική». Προφανώς και η παραπάνω δήλωση αποτελεί τοποθέτηση και όχι ερώτηση.
Μια μικρή λεπτομέρεια μόνο… Β’ Εθνική δεν υφίσταται, εδώ και χρόνια, στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πολύ κάτω του μετρίου

Πολύ κάτω του μετρίου

Έψαχνα να βρω κάποιες φωτογραφίες ξενοδοχείων της περιοχής και απογοητεύθηκα. Ήθελα να δημιουργήσω ένα βίντεο σε συνδυασμό με φωτογραφίες της περιοχής του Ολύμπου, που μου παραχώρησαν φίλοι φωτογράφοι και δημοσίευσα στην σελίδα Olympus Region που αποτελεί ιδιοκτησία μου, αλλά δεν τα κατάφερα. Το αποτέλεσμα ήταν μέτριο, καθώς οι φωτογραφίες των ξενοδοχείων από τα επίσημα site ήταν τραγικές. Αν σε ένα πράμα έπρεπε να επενδύσουν οι ξενοδόχοι, όλο το χρονικό διάστημα που ήταν κλειστά λόγω COVID-19, ήταν η οπτική εικόνα των καταλυμάτων. Κάτι τέτοιο σίγουρα δεν έγινε!    

Δεν είναι κρυφό πλέον!

Δεν είναι κρυφό πλέον!

Οι ενδιαφερόμενοι για υποψήφιοι δήμαρχοι, στους τρεις δήμους της Πιερίας, ξεκίνησαν τις επαφές τους.
Κι αν για το Δήμο Δίου – Ολύμπου η παρουσία Δημοπούλου φαίνεται να παγώνει, προσωρινά, τις όποιες εξελίξεις, στους άλλους δύο δήμους της Πιερίας οι συζητήσεις, οι επαφές και οι ζυμώσεις έχουν ξεκινήσει.
Θα μου πεις «νωρίς είναι». Μεγάλοι δήμοι, καινούριοι οι δήμαρχοι, δύσκολο το έργο. Του χρόνου τέτοιον καιρό θα έχουν ξεκαθαρίσει οι καταστάσεις.

“Κλιμακτηριακοί” χρόνοι

"Κλιμακτηριακοί" χρόνοι

Τις προηγούμενες ημέρες συζητούσα με φίλη τις ακατανόητες συμπεριφορές κάποιων πολιτικών. Εκεί που μπορεί να σε βρίζουν, μετά από λίγο καιρό σε αποκαλούν «αδερφό» προσπαθώντας να σε φιλήσουν και να σε αγκαλιάσουν ακόμη κι εν μέσω πανδημίας.
«Έτσι είναι κάποιοι πολιτικοί Γιάννη, περνάνε τους κλιμακτηριακούς χρόνους τους», μου είπε και μου άρεσε ιδιαίτερα!
Το σωστότερο θα ήταν βέβαια μέσα στους πολιτικούς να συμπεριληφθούν  και οι wannabe πολιτικοί ή οι wannabeδες εν γένει.

Εκτός τουριστικών εξελίξεων η Πιερία

Παρακολούθησα με δέος την καμπάνια «Sense the Αuthentic» για την Περιφέρεια Κρήτης. Η καμπάνια, η οποία ξεκίνησε αυτές τις ημέρες από την Ελλάδα και θα παρουσιαστεί το προσεχές διάστημα και στο εξωτερικό με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2023, είναι δομημένη γύρω από την αυθεντικότητα της Κρήτης και περιλαμβάνει 10 ολοκαίνουρια θεματικά βίντεο και 4 ραδιοφωνικά σποτ σε 5 γλώσσες (διαφορετικής διάρκειας), καινούριο υψηλής ποιότητας και αισθητικής φωτογραφικό υλικό, συμμετοχή σε εκθέσεις εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν στις βασικές τουριστικές αγορές της Κρήτης, ταξίδια εξοικείωσης δημοσιογράφων και bloggers, φιλοξενία tour operators, ενέργειες προσέλκυσης κινηματογραφικών παραγωγών, διοργάνωση εκδηλώσεων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, διαδικτυακή καμπάνια σε social media, παραγωγή έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού καθώς και στοχευμένες τουριστικές έρευνες.
Οι Κρητικοί ξέρουν να «πουλάν» τον μοναδικό τόπο τους και εμπιστεύονται επαγγελματίες για να το κάνουν. Έχουν αφήσει – προ πολλού – στην άκρη την πολιτική και τους πολιτικούς, όπως και τις απίθανες εταιρείες που έχουν στηθεί – μόνο και μόνο – για να «ρουφάνε με το μπουρί» το κρατικό χρήμα τουριστικής προβολής.

Απόλυτη ηρεμία από τον Χιονίδη!

Ο Σάββας Χιονίδης είναι άριστος χειριστής του λόγου. Τις περισσότερες φορές, μιλά δημόσια χωρίς να έχει μπροστά του κάποιες σημειώσεις. Απευθείας μου έρχονται στο μυαλό συγκρίσεις με πολιτικούς που δεν μπορούν στην κυριολεξία να αρθρώσουν λέξη χωρίς γραπτό κείμενο. Κι όταν το κάνουν «πετάνε» την μία ανοησία μετά την άλλη.
Η συνέντευξη που μας έδωσε ήταν χαμηλών τόνων. Όσο και αν τον “τσιγκλίσαμε” δεν καταφέραμε κάτι. Δεν ξέρω γιατί το κάνει αυτό. Δεν ξέρω τι περιμένει. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι πως κρατά τα χαρτιά του, με επιμέλεια, κλειστά.


Ατάκα της εβδομάδας: Αν δώσεις το δάχτυλο σου παίρνουν το χέρι

Ι. Ζ. Παπαζαχαρίας

About the author

Ιωάννης Ζ. Παπαζαχαρίας

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη.
Επικοινωνήστε μαζί του στο ipapazacharias@gmail.com

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα