OFF THE RECORD

Με νέο πρόγραμμα και εθελοντές παραγωγούς ξεκινά το… “σωτήριο” πρόγραμμα του δημοτικού ραδιοφώνου

Ανακοινώθηκε το πρωί του Σαββάτου το νέο πρόγραμμα του δημοτικού ραδιοφώνου Κατερίνης. Επικεφαλής του εγχειρήματος η ειδική συνεργάτης του αντιδημάρχου Γιώργου Νταντάμη, Χριστίνα Σιδηροπούλου που είχε την ευθύνη της κατάρτισης του νέου προγράμματος, με πολιτικό προϊστάμενο τον πρόεδρο του δημοτικού ραδιοφώνου, εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο με την παράταξη Νταντάμη, Σάκη Γκούνα.

Δήμαρχος και αναπληρωτής δημάρχου παρόντες στην εκδήλωση, για να “σώσουν” όπως χαρακτηριστικά είπαν το δημοτικό μέσο… Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις τοποθετήσεις τους. Δεν θα σταθώ σε αυτές. Ήταν χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο και απόλυτα εναρμονισμένες με το γενικότερο ύφος της νέας διοίκησης. Ήρθαν για να μας σώσουν από τους προηγούμενους, κατάπτυστους και κακούς! Τι σύμπτωση! Και τώρα έρχονται να σώσουν και το δημοτικό ραδιόφωνο! Αυτό μας είπαν τουλάχιστον! Μόνο που δεν ήταν σε θέση να μας πουν από τι θα το σώσουν!

Στην παρουσίαση, για την οποία ναι μεν έστειλαν πρόσκληση στους δημοσιογράφους αλλά μετα βίας έδωσαν στο τέλος τον λόγο να θέσουν κάποια διευκρινιστικά ερωτήματα που αφορούν αυτή τη “νέα αρχή”, δεν ήταν σε θέση ούτε έστω γενικά διατυπωμένα να δώσουν κάποια στοιχεία για το τι περιλαμβάνει αυτή η… σωτηρία. Εν ευθέτω χρόνω θα γίνουν αυτά… Σήμερα η μέρα ήταν πανηγυρική! Για να αυτοβαυκαλιστούμε και να φάμε τα καναπεδάκια του μπουφέ!

Και ήταν πανηγυρική! Η αλήθεια είναι αυτή! Και άκρως οικογενειακή! Μιας και πήραν εκπομπές για να γεμίσουν το “σωτήριο” πρόγραμμα πολλοί πρώην υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι των δύο συνδυασμών που διοικούν, κουμπάροι, κολλητοί και ειδικοί συνεργάτες! 24ωρο είναι αυτό! Επτά ημέρες την εβδομάδα! Να μην τους αδικήσω! Κάποιοι έχουν και τη σχετική εμπειρία! Κάποιοι άλλοι όχι… Αρκεί που είναι “σφογγοκωλάριοι” των μεγάλων και την “τσίμπησαν” την εκπομπή! Το σίγουρο είναι ότι θα δουλέψουν εθελοντικά! Έτσι μας είπαν!

Αλλά επανέρχομαι! ‘Αλλωστε την ποιοτική αναβάθμιση και τη “σωτηρία” δεν μπορώ να την προδικάσω! Περί της φιλόδοξης προσπάθειας δεν έχω καμία αμφιβολία, τουλάχιστον όσον αφορά τη συνάδελφο Χριστίνα Σιδηροπούλου, που “έτρεξε” το εγχείρημα με τον επαγγελματισμό που την διακρίνει χρόνια τώρα.

Στα προσχήματα που δεν κρατούν οι “ενοχλημένοι” από την κριτική, συνδήμαρχοι, θέλω να αναφερθώ όμως! Μα να μην σταθούν στις θέσεις τους ούτε για τους τύπους, όταν-μετά τα χειροκροτήματα- οι δημοσιογράφοι ζήτησαν κάποια περαιτέρω στοιχεία για το restart του δημοτικού ραδιοφώνου… Κακός σύμβουλος η αλαζονία. Και η υποτίμηση του Τύπου. Αλλά τι λέω ψιλά γράμματα γι’ αυτούς που προεκλογικά κλωτσούσαν γραφεία μέσων μαζικής ενημέρωσης όπου δεν περνούσε το δικό τους…. Το κακό είναι ότι με την συμπεριφορά τους εκθέτουν και τους νέους, βλέπε Γκούνας, που θέλουν να βοηθήσουν αλλά μένουν μετέωροι να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά…

Και για να είμαι ξεκάθαρη. Το δημοτικό ραδιόφωνο οφείλει να “αναστηθεί” και τα πέτρινα χρόνια να φύγουν ανεπιστρεπτί. Κυρίως πρέπει να κερδίσει το στοίχημα της αξιοπιστίας και της αντικειμενικότητας… Με τις κλίκες και τα φερέφωνα λίγο δύσκολο το βλέπω… Οψόμεθα! Γιατί και η σπέκουλα έχει το τίμημά της! Έχω μια ελπίδα ότι οι εμπειρότεροι θα αντισταθούν στη μεταμόρφωση του δημοτικού ραδιοφώνου σε… “Λιβανιστήρι FM”!

About the author

Ελίνα Διαμαντόπουλου

Η Ελίνα Διαμαντοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη.
Σπούδασε Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα εργαζόταν ως δημοσιογράφος σε αθλητική εφημερίδα της συμπρωτεύουσας. Θα συνεχίσει θα εργάζεται σε αθλητικά έντυπα, αθλητικά ραδιόφωνα και γραφεία Τύπου στη Θεσσαλονίκη για περίπου μία δεκαετία.
Το 2008 επιστρέφει στην Κατερίνη όπου δημιουργεί την οικογένειά της και συνεχίζει να εργάζεται ως δημοσιογράφος στον τοπικό Τύπο και την τηλεόραση. Σήμερα εργάζεται ως ανταποκρίτρια της TV100 στην Πιερία, ενώ παρουσιαζει την εκπομπή “Καθημερινά” που προβάλλεται Δευτέρα με Παρασκευή στις 16:00, στη DION τηλεόραση Κεντρικής Μακεδονίας
Αγαπημένα της θέματα όσα αφορούν τον πολιτισμό, όχι μόνο γιατί σχετίζονται με τις σπουδές της αλλά κυρίως γιατί θεωρεί ότι στα θέματα του πολιτισμού “κρύβονται” οι σπουδαίες προσωπικότητες της εποχής μας αλλά και γιατί κάθε θέμα, όπως η ίδια λέει, έχει με έναν διαφορετικό τρόπο και μία πολιτισμική διάσταση. Οι ανησυχίες της αυτές γύρω από τα θέματα του πολιτισμού την οδήγησαν σε πιο εξειδικευμένες μεταπτυχιακές σπουδές οι οποίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα σχετικά με τη διοίκηση των πολιτισμικών μονάδων....
Είναι παντρεμένη με το Χάρη και είναι μητέρα της Όλγας και του Γιώργου.

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα