Ήταν τέτοιες ημέρες πέρυσι, στα τέλη του Απρίλη, όταν ο Κωνσταντίνος Κουτρούπας αποφάσιζε να ανακοινώσει στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ την απόφασή του να διεκδικήσει μια θέση στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ της Πιερίας.
Η πρώτη ανακοίνωση έφερε ενθουσιασμό στους πολλούς φίλους και ασθενείς του γνωστού γιατρού της Κατερίνης, σε αντίθεση με την αμηχανία που προξένησε στους κύκλους του ΠΑΣΟΚ της Πιερίας.
Με συστηματική καθημερινή δουλειά, συνεχείς επαφές και πάντα στο ιατρείο του ο Κωνσταντίνος Κουτρούπας κατάφερε μέσα στο προηγούμενο χρόνο να κερδίσει – με την αξία του – το σεβασμό των συνυποψηφίων του αλλά και την αγάπη και την πολιτική στήριξη πολλών πολιτών από άκρη σε άκρη της Πιερίας.
Το όνομά του θα μπορούσε να κοσμεί το ψηφοδέλτιο, στην Πιερία, του οποιουδήποτε κόμματος αλλά αυτός επέλεξε το ΠΑΣΟΚ, “τον πολιτικό χώρο που ανδρώθηκα πολιτικά”, όπως αρέσκεται – και είναι η απόλυτη αλήθεια – να λέει.
Γιος του Μανώλη Κουτρούπα, σημαίνον στέλεχος του χώρου τις προηγούμενες δεκαετίες αλλά και γαμπρός του Γιάννη Καζταρίδη δεν άργησε καθόλου να κυκλοφορεί άνετα μεταξύ φίλων και συναγωνιστών, να “οργώνει” από άκρο εις άκρου την Πιερία και να μιλά για τις θέσεις και τις ιδέες του Νίκου Ανδρουλάκη και του ΠΑΣΟΚ.
“Με σεβασμό απέναντι σε αυτούς που κράτησαν όρθια την παράταξη στα δύσκολα χρόνια”, δηλώνει παντού και το δείχνει, κερδίζοντας με τη συμπεριφορά του την αγάπη αλλά και τη στήριξη παλιών αλλά και νεότερων στελεχών.
Με τον Κωνσταντίνο ξεκινήσαμε μαζί αυτόν τον αγώνα, έχω την χαρά να είμαι από τους πρώτους ανθρώπους που έμαθαν τις προθέσεις του. Τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και είμαι σίγουρος ότι η όλη διαδικασία που ακολουθεί θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Για εμένα ο Κουτρούπας κατάφερε να πάρει μια ολόκληρη παράταξη στους ώμους του στην Πιερία, να κάνει έναν ανεπανάληπτο αγώνα και παράλληλα να συνεχίσει να είναι συνεπής απέναντι στους ασθενείς του, στην οικογένειά του και στους ανθρώπους που από την πρώτη στιγμή στάθηκαν δίπλα του.
Εύχομαι και ελπίζω, μετά από τόσα χρόνια, το ΠΑΣΟΚ των φίλων μου – αυτό που γνώρισα και εγώ από τους λίγους αλλά αυθεντικούς που έμειναν στον χώρο – να καταφέρει να εκλέξει έδρα στην Πιερία. Είμαι σίγουρος πως αυτή την έδρα θα έχει την χαρά και την τιμή να την υπηρετήσει ο Κωνσταντίνος.
Ι. Ζ. Παπαζαχαρίας
Σχολιάστε το άρθρο