MEDIA ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ανανεωμένα και διαδραστικά τα φετινά “Φώτια”

Τη βυζαντινή μουσική θέτουν στο επίκεντρο τα “ΦΩΤΙΑ 2020” που ξεκινούν την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου. Ο μεγάλος πολιτιστικός θεσμός της Πιερίας, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, εμπλουτίζεται φέτος, δίνοντας τη δυνατότητα, εκτός των άλλων, στους μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να συμμετέχουν σε ενδιαφέρουσες δράσεις μέσω βιωματικών εργαστηρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Το πρωί της Δευτέρας 27 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Μητρόπολης με αφορμή την έναρξη των εκδηλώσεων. Φέτος για πρώτη φορά το πρόγραμμα των Φωτίων καταρτίστηκε από διορισμένη καλλιτεχνική επιτροπή στην οποία συμμετέχουν : ο Αρχιμανδρίτης Παύλος Ντούρος, ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Γκόλιας, η Ροδή Ελευθεριάδου-Μελετλίδου, η Αθηνά Τσιγκαροπούλου, η Μαρίκα Φωτοπούλου, ο Νικόλαος Γραίκος, ο Γεώργιος Καραδήμος και ο Βασίλης Δήμου.

Την απόφαση να συσταθεί καλλιτεχνική επιτροπή εξήγησε ο Μητροπολίτης Γεώργιος.

Εκ μέρους της καλλιτεχνικής επιτροπής αναφέρθηκαν στα βιωματικά εργαστήρια και στις εκπαιδευτικές δράσεις των φετινών εκδηλώσεων η Ροδή Ελευθεριάδου (Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής), η Μαρίκα Φωτοπούλου (Μουσικός) και η Αθηνά Τσιγκαροπούλου (Εκπαιδευτικός, Δρ. Βυζαντινής Αρχαιολογίας).

Το αναλυτικό πρόγραμμα των “Φωτίων”

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα