MEDIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Μηνύματα αισιοδοξίας στο “κατώφλι” της νέας δεκαετίας από τους επιχειρηματίες της Πιερίας

Μία υπέροχη βραδιά που εξέπεμψε μηνύματα αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα της επιχειρηματικότητας στον τόπο, επιφύλαξε η διοίκηση του Επιμελητηρίου Πιερίας στα μέλη της με αφορμή την κοπή της Βασιλόπιτας, το βράδυ του Σαββάτου.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, οι τέσσερις βουλευτές του νομού, οι δήμαρχοι Δίου-Ολύμπου και Πύδνας-Κολινδρου, δεκάδες πρόεδροι και εκπρόσωποι Επιμελητηρίων και εμπορικών συλλόγων της χώρας, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων της Πιερίας.

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.

Μακριά από τις τυποποιημένες και κατά το παρελθόν αρκετά ανιαρές και κουραστικές εκδηλώσεις, η χθεσινή βραδιά εξελίχθηκε σε μία πραγματική γιορτή με ευσύνοπτα και αισιόδοξα μηνύματα, αρχής γενομένης από τον τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλία Χατζηχριστοδούλου. Στη σύντομη ομιλία του, αφού απηύθυνε τις ευχές του για καλή, δημιουργική και παραγωγική χρονιά προχώρησε σε μία συμβολική κίνηση βράβευσης του μόλις 23 ετών νέου επιχειρηματία Γιώργου Πλιάκου που υπήρξε η πρώτη εγγραφή στα μητρώα του Επιμελητηρίου για το 2020.

Ο νεαρός επιχειρηματίας Γιώργος Πλιάκος

“Ο Γιώργος ο Πλιάκος είναι από τα παιδιά που θα χαράξουν τη νέα επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα” ανέφερε ο κ. Χατζηχριστοδούλου και απευθυνόμενος στο νεαρό επιχειρηματία, που θα δραστηριοποιηθεί στις διεθνείς μεταφορές, τον ρώτησε για ποιο λόγο αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα όταν χιλιάδες νέοι της ηλικίας του βγαίνουν στο εξωτερικό για αναζήτηση δουλειάς.

“Διάλεξα τη χώρα μου, τον τόπο που αγαπάω και μεγάλωσα” απάντησε ο νεαρός Γιώργος εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα της αίθουσας. “Αυτό το μήνυμα ας φτάσει παντού λοιπόν” τόνισε με εμφαση ο πρόεδρος του ΕΒΕ ο οποίος φόρεσε στο πέτο του νεαρού επιχειρηματία την κονκάρδα με το σήματου Επιμελητηρίου Πιερίας.

Πριν λάβει το λόγο ο κ. Γεωργαντάς, τις ευχές τους για τη νέα χρονιά απηύθυναν στους επιχειρηματίες, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, οι βουλευτές της Νεάς Δημοκρατίας Φώντας Μπαραλιάκος, Άννα Μάνη και Σάββας Χιονίδης (η κα Σκούφα, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ,λόγω ανειλημμένης υποχρεώσης, παραβρέθηκε στο μέσον της εκδήλωσης) ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος και ο δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Αναστάσιος Μανώλας.

Ευχές μέσω επιστολής λόγω της αδυναμίας τους να βρίσκονται στην εκδήλωση, απέστειλαν οι ευρωβουλευτές Μαρία Σπυράκη και Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου και ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

Σοφία Μαυρίδου, αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Φώντας Μπαραλιάκος, βουλευτής ΝΔ Πιερίας

Άννα Μάνη, βουλευτής ΝΔ Πιερίας

Σάββας Χιονίδης, βουλευτής ΝΔ Πιερίας

Βαγγέλης Γερολιόλιος, δήμαρχος Δίου-Ολύμπου

Αναστάσιος Μανώλας, δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού

Γιώργος Γεωργαντάς | Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

“Δεν είναι μία απλή εκδήλωση αλλά υπερπαραγωγή η σημερινή εκδήλωση κ. Πρόεδρε και τα μαθήματα της Πιερίας σε όλα τα επίπεδα είναι πολλά” ανέφερε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης απευθυνόμενος στο πρόεδρο του ΕΒΕ. Εξήρε δε, την οργανωτική επιτυχία αλλά και το ουσιαστικό, αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα που αποφάσισε να στείλει το Επιμελητήριο επιλέγοντας να βραβεύσει στο πρόσωπο ενός νέου ανθρώπου που κάνει τα πρώτα του βήματα στο επιχειρείν, τη νέα γενιά που τολμά να ανοίξει, επαγγελματικά, τα φτερά της στην Ελλάδα.

“Εύχομαι να είμαι ο πρώτος και το τελευταίος υπουργός απλούστευσης των διαδικασιών και να διαμορφώσουμε ένα απόλυτα φιλικό καθεστως διαδικασιών για τον Έλληνα Επιχειρηματία” ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργαντάς.

Τη βραδιά πλαισιώσαν μουσικά οι μουσικοί Φιλιώ Σέρβου, Δημήτρης Δρίτσας, Αντώνης Κατσαρός και Βαγγέλης Μπουσμαλής ερμηνεύοντας διαχρονικά τραγούδια που οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν μέχρι αργά το βράδυ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση υποστήριξαν χορηγικά, 26 επιχειρήσεις, μέλη του Επιμελητηρίου Πιερίας.

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Ελίνα Διαμαντοπούλου.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα