MEDIA ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ζωή (του Νίκου Μπαμπανίκα) σε κίνηση!

Η κίνηση, αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σε όλα τα μέρη του κόσμου, είναι το θέμα της έκθεσης φωτογραφίας του Νίκου Μπαμπανίκα που φιλοξενείται αυτό το διάστημα και μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο στον Πύργο του Gallaria, υπό τον τίτλο “Life Movement”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα από την πώληση των φωτογραφιών θα δοθούν σε παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Ο Νίκος Μπαμπανίκας, γεννημένος στην Κατερίνη αλλά μόνιμα εγκατεστημένος στην Ολλανδία (όσο μόνιμη μπορεί να θεωρείται η εγκατάσταση ενός ανθρώπου που ταξιδεύει επί μήνες κάθε χρόνο σε διάφορα μέρη του κόσμου) δηλώνει περιηγητής και χομπίστας κάνοντας εδώ και περίπου τέσσερις δεκαετίες αυτό που αγαπά: ταξιδεύει ανά τον κόσμο, συναντά ανθρώπους, ανακαλύπτει κουλτούρες και αποτυπώνει με το φωτογραφικό του φακό τις εμπειρίες των ταξιδιών του.

Στην συγκεκριμένη έκθεση, με την καθοριστική συμβολή της επιμελήτριας κας Εύας Μαμούρη, επιλέχθηκαν 43 φωτογραφίες από την τεράστια συλλογή του Νίκου Μπαμπανίκα, οι οποίες αναδεικνύουν την έννοια της κίνησης και της μετακίνησης σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου στον πύργο της παλιάς γαλαρίας του Πλαταμώνα απ’ όπου περνούσε το τρένο, χώρος που επίσης παραπέμπει στην έννοια της κίνησης.

Ο εμβληματικός πύργος της γαλαρίας όπου φιλοξενούνται περιοδικές εκθέσεις

Οι συνεντεύξεις

Νίκος Μπαμπανίκας | Ένας περιηγητής χομπίστας

Η Εύα Μαμούρη μας συστήνει την έκθεση και τον εκθεσιακό χώρο του Gallaria

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 11:00 έως 20:00

Έναρξη έκθεσης: 27 Δεκεμβρίου 2019 στις 19:00

Είσοδος ελεύθερη

About the author

Elina Diamantopoulou

Η Ελίνα Διαμαντοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη.
Ήξερε από πολύ μικρή ότι ήθελε να γίνει δημοσιογράφος... από τότε δηλαδή που υποχρέωνε τους συμμαθητές στην έκτη δημοτικού να εκφωνούν, εν είδει δελτίου ειδήσεων, τα ρεπορτάζ που η ίδια έγραφε.
Σπούδασε Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα εργαζόταν ως δημοσιογράφος σε αθλητική εφημερίδα της συμπρωτεύουσας. Θα συνεχίσει θα εργάζεται σε αθλητικά έντυπα, αθλητικά ραδιόφωνα και γραφεία Τύπου στη Θεσσαλονίκη για περίπου μία δεκαετία.
Το 2008 επιστρέφει στην Κατερίνη όπου δημιουργεί την οικογένειά της και συνεχίζει να εργάζεται ως δημοσιογράφος στον τοπικό Τύπο και την τηλεόραση. Σήμερα εργάζεται ως ανταποκρίτρια της TV100 στην Πιερία, παρουσιαζει την εκπομπή “Τη δροσιά του να ‘χεις” στη DION τηλεόραση Κεντρικής Μακεδονίας ενώ κάθε πρωί 9 με 10 σερβίρει Πρωινό στο Ράδιο Ενημέρωση 92,2.
Αγαπημένα της θέματα όσα αφορούν τον πολιτισμό, όχι μόνο γιατί σχετίζονται με τις σπουδές της αλλά κυρίως γιατί θεωρεί ότι στα θέματα του πολιτισμού “κρύβονται” οι σπουδαίες προσωπικότητες της εποχής μας αλλά και γιατί κάθε θέμα, όπως η ίδια λέει, έχει με έναν διαφορετικό τρόπο και μία πολιτισμική διάσταση. Οι ανησυχίες της αυτές γύρω από τα θέματα του πολιτισμού την οδήγησαν σε πιο εξειδικευμένες μεταπτυχιακές σπουδές οι οποίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα σχετικά με τη διοίκηση των πολιτισμικών μονάδων.... Ακόμη απορεί γιατί δεν το είχε κάνει νωρίτερα!
Είναι παντρεμένη με τον Χάρη και είναι μητέρα της Όλγας και του Γιώργου.

Add Comment

Click here to post a comment