ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ

Η Επανάσταση του 1821. Συνέχειες και ασυνέχειες

Ομιλία της καθηγήτριας Μαρίας Ευθυμίου στο Λιτόχωρο στις 21/08

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου σας προσκαλεί στην ομιλία της Μαρίας Ευθυμίου, ιστορικού, καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Σάββατο 21 Αυγούστου 2021 στις 20:30, με θέμα «Η Επανάσταση του 1821. Συνέχειες και ασυνέχειες».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί Ανοιχτό Θέατρο του Πάρκου Λιτοχώρου, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας.

Η Μαρία Ευθυμίου σπούδασε Ιστορία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη Σορβόννη. Είναι καθηγήτρια Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο οποίο διδάσκει από το 1981. Από το 2007 διδάσκει δωρεάν, σε όλη την Ελλάδα, κύκλους παγκόσμιας και ελληνικής Ιστορίας. Τα μαθήματα αυτά έχουν καλύψει περί τις 3.500 ώρες διδασκαλίας και τα έχουν παρακολουθήσει δεκάδες χιλιάδες άτομα. Έχει συγγράψει και επιμεληθεί έξι βιβλία Ιστορίας. Έχουν δημοσιευθεί περί τα 70 άρθρα και συμβολές της σε επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά Ιστορίας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το έτος 2013 τιμήθηκε με το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην Β. Ξανθόπουλου – Στ. Πνευματικού. 

Σε περίπτωση βροχής η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Γυμναστήριο Λιτοχώρου «Πύρρος Δήμας», αντί του ανοιχτού θεάτρου του πάρκου Λιτοχώρου, στις 20:30 το βράδυ του Σαββάτου 21 Αυγούστου 2021.

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου ανακοινώνει ότι σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν, η ομιλία της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών κας Μαρίας Ευθυμίου, με τίτλο «Η Επανάσταση του 1821. Συνέχειες και ασυνέχειες», θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Γυμναστήριο Λιτοχώρου «Πύρρος Δήμας», αντί του ανοιχτού θεάτρου του πάρκου Λιτοχώρου, στις 20:30 το βράδυ του Σαββάτου 21 Αυγούστου 2021.

Σε κάθε περίπτωση, η εκδήλωση θα διεξαχθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας κατά της διασποράς της νόσου Covid-19. Πιο συγκεκριμένα:

Ø Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά την είσοδο, την παραμονή και την έξοδο από τον χώρο, καθώς και η τήρηση αποστάσεων μεταξύ των θεατών.

Ø Εάν η ομιλία διεξαχθεί στο Δημοτικό Γυμναστήριο Λιτοχώρου «Πύρρος Δήμας», τότε ισχύουν τα προβλεπόμενα για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων σε εσωτερικούς χώρους μέτρα (βάσει της σχετικής Κ.Υ.Α.: ΦΕΚ Β’ 3793/13-08-2021), με απαραίτητη την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα