ΙΣΤΟΡΙΑ - ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ

Τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση στον Όλυμπο

Για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 θα άξιζε τον κόπο να επικεντρωθούμε ως Μακεδόνες στα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη Μακεδονία και στον Όλυμπο, με τους ξακουστούς κλεφταρματολούς και καπεταναίους, ειδικότερα. Είναι μια πτυχή της ιστορίας που αξίζει έρευνας και ανάδειξης μιας και η Επανάσταση ήταν ένα γεγονός πανελλήνιο και όχι μόνο της Νότιας Ελλάδας όπως κατά κόρον παρουσιάζεται.

Σωστό θα ήταν να αναζητηθούν πηγές – που υπάρχουν – και στους αντιπάλους, να ερευνηθεί δηλαδή πως Τούρκοι ιστορικοί αντιμετώπισαν την Ελληνική Παλιγγενεσία.

(Στη φωτογραφία έγγραφο από τη μονή Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω όπου είχαν εγκαταστήσει το στρατόπεδό τους οι Ολύμπιοι οπλαρχηγοί 1827)

About the author

Ioannis Papazacharias

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
"Έκανε" ραδιόφωνο και ίσως ξανακάνει...
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Βρίσκεται πίσω από πολλές προεκλογικές εκστρατείες. Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη

Add Comment

Click here to post a comment