FOOD & BEVERAGE

Φασολάδα με λουκάνικα χωριάτικα Ολύμπου

Φασολάδα με λουκάνικα χωριάτικα Ολύμπου

Υλικά για 4 άτομα

4τεμ. Λουκάνικο χωριάτικο  

300γρ. Φασόλια μέτρια

30ml. Εξαιρετικά παρθένο Ελαιόλαδο

1τεμ. Σκελίδα Σκόρδο

1τεμ. Κρεμμύδι μικρό

1τεμ. Πιπεριά φλωρίνης

100γρ. Σέλινο κλωνάρι

5 με 6 φίλα σέλινο ψιλοκομμένο

2τεμ. Ντομάτα τριμμένη

2τεμ. Καρότο μέτρια

Μπαχαρικά ( αλάτι, πιπέρι, φύλλο δάφνης, δεντρολίβανο, γλυκό μπούκοβο )  

Εκτέλεση

1. Βάζουμε τα φασόλια από την προηγούμενη μέρα σε νερό

2. Βράζουμε τα φασόλια 15 με 20 λεπτά & τα στραγγίζουμε   

3. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το σέλινο και τα καρότα

4. Στην κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, τα λαχανικά και σοτάρουμε ελαφρώς

5. Προσθέτουμε την ντομάτα, τα φασόλια, τα μπαχαρικά & νερό  και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά ώσπου να δέσουν ( 1 με 1,30 ώρα) (Νερό 1,000 με 1,500ml)

6. στο τέλος βάζουμε το ψιλοκομμένο σέλινο

7. Ψήνουμε τα  λουκάνικα στην σχάρα ή στο τηγάνι

Σερβίρουμε με ελιές καλαμών & Χαλκιδικής, Φρέσκο ψωμάκι και ρίγανη

Δερμίσης Δημήτρης

Μέλος Chef’s Club Of Greece

logo podas