FOOD & BEVERAGE

Πράσινη σαλάτα με φρούτα του δάσους και μπουράτα

Ο σεφ Δημήτρης Τζιοβάρας προτείνει μια υγιεινή πράσινη σαλάτα για την αρχή του Lockdown 2

Πράσινη σαλάτα με φρούτα του δάσους και μπουράτα

Αναλυτικά οι απλές οδηγίες για την πράσινη σαλάτα με φρούτα του δάσους και μπουράτα*:

Φτιάχνουμε μία βινεγκρέτ με οξύμέλι – μουστάρδα – Ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι.

Βάζουμε ρόκα, γαλλική σαλάτα και iceburg

Και πάνω μία Μπουράτα

Επιπλέον βάζουμε καβουρδισμένος ξηρούς καρπούς αρεσκείας μας.

Καλή σας όρεξη


*Η μπουράτα (burrata) είναι ένα φρέσκο τυρί από την Ιταλία και στη γλώσσα τους σημαίνει «βουτυρωμένος». Παράγεται από γάλα βούβαλου ή/και αγελαδινό γάλα, πυτιά και κρέμα γάλακτος. Στην ουσία πρόκειται για μοτσαρέλα με πλούσια βουτυράτη γεύση και μαλακό, υγρό εσωτερικό, που αποτελείται από μοτσαρέλα αναμεμειγμένη με κρέμα γάλακτος.

logo podas

About the author

Δημήτρης Τζιοβάρας

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Νέο Παντελεήμονα Πιερίας.
Με εκπαίδευση σε σχολή μαγειρικής τέχνης, εργάστηκε σε γνωστά ξενοδοχεία και επιχειρήσεις της περιοχής από το 2000, δίπλα σε αξιόλογους μάγειρες.
Μερικές από αυτές είναι, το “Platamon Stop”,με το chef Γεωργουλά Στέλιο , “Poseidon Palace” με τον Σαλονικιό chef Πολυζώνη Βασίλη !
Στη συνέχεια, έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα στα 23 του, μετακομίζοντας στη Θεσσαλονικη,ν α αναλάβει με επιτυχία, την κουζίνα του εστιατορίου, “το Ταξείδι”, για 4 συνεχή χρόνια.
Έπειτα, απο το 2011, εργάστηκε δίπλα στον chef Τσικρίκη Ηλία, επι σειρά 8 ετών, σε ξενοδοχεία τις Μυκόνου (Mykonos Grand Hotel & Mykonos Riviera) τις καλοκαιρινές σεζόν και χειμώνα σε επιχειρήσεις σε Λάρισα “Just Wine Bar” και Πλαταμώνα “Royal Palace”.
Ενδιάμεσα το χειμώνα του 2013 εργάστηκε στο “Hotel Nikopolis” με τον chef Σταμίδη Στέφανο.
Από τις αρχές του 2019 εργάζεται δίπλα στον βραβευμένο chef Ευαγγέλου Σωτήρη, στο ξενοδοχείο “Μακεδονία Παλλάς” στη Θεσσαλονίκη.

Add Comment

Click here to post a comment