FOOD & BEVERAGE

Τσιπούρες Πλαταμώνα στο φούρνο

Τσιπούρες Πλαταμώνα στο φούρνο

Ο chef Δημήτρης Τζιοβάρας μαγειρεύει “Τσιπούρες Πλαταμώνα στο φούρνο, με σκόρδο, μαϊντανό, λαχανικά εποχής και τραγανό χωριάτικο ψωμί”.

Παίρνουμε τις τσιπούρες, τις καθαρίζουμε και τις φιλετάρουμε
(Eκτός και αν τις ζητήσουμε από τον ψαρά μας φιλεταρισμένες)!

Στη συνέχεια σε ένα ταψάκι ή πυρέξ στρώνουμε τα μισά φιλέτα. Αλατοπιπερώνουμε και πάνω σε κάθε ψάρι ρίχνουμε αρκετό ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο ψιλοκομμένο ή πολύ λεπτές φέτες σκόρδου.

Τα σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φίλετα και στα κενά του πυρέξ βάζουμε διαφορά λαχανικά της αρεσκείας μας(καρότο,μπρόκολο κουνουπίδι,πατάτες και φέτες από λεμόνι),κοιτάμε μόνο να είναι κομμένα στο ίδιο πάχος όλα τα λαχανικά μας.

Βάζουμε 1 ποτήρι νερό και σκεπάζουμε το σκεύος με μια λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο & το βάζουμε στο φούρνο,για 20 λεπτά στους 180.

Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το φούρνο, τα ξεσκεπάζουμε, αφαιρούμε τα λαχανικά μας και τα τοποθετούμε στο πιάτο μας για τη γαρνιτούρα.

Στο μπλέντερ χτυπάμε 2 φέτες χωριάτικο ψωμί, που ήδη έχουμε φρυγανίσει στο φούρνο, μαζί με λίγο ελαιόλαδο, μαϊντανό, σκόρδο και δέρμα από λεμόνι.

Απλώνουμε το μείγμα, πάνω από κάθε τσιπούρα και το βάζουμε στο φούρνο μέχρι ροδίσει το μείγμα που βάλαμε από πάνω !

Όταν είναι έτοιμες, τις αφαιρούμε από το σκεύος και τις τοποθετούμε στο πιάτο.

Τα υγρά που έχουνε μείνει στο ταψί μας τα βάζουμε σε ένα τηγάνι ή ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά για να δέσει προσθέτοντας λίγο λεμόνι, κάπαρη, φρέσκη ρίγανη και όταν αρχίζει και δένει, ρίχνουμε δυο κομματάκια βούτυρο !

Έτσι έχουμε μια ζέστη λεμονάτη σάλτσα για να ενισχύσουμε και να συνοδεύσουμε το φαγητό μας!

Καλή σας Όρεξη!

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα