
Ο τρύγος αποτελεί, για τον αμπελοκαλλιεργητή, την πραγματικότητα μετά από έναν χρόνο εργασίας μέσα στο αμπέλι του.
Είναι μια περίοδος καθοριστική για το κρασί μια κι είναι δραματικά σημαντική η ακρίβεια με την οποία πρέπει να καθοριστεί η στιγμή του τρύγου. Οι καλύτερες σοδειές είναι αυτές που τα σταφύλια μαζεύονται σε πλήρη ωριμότητα, χωρίς να υπάρχει μεγάλη παρέκκλιση από τις 100 ημέρες μετά την άνθιση.
Ο τρύγος της ποικιλίας “Βιδιανό” που έδειξε άριστη προσαρμοστικότητα στο κλίμα του Ολύμπου ξεκίνησε σήμερα.
Από το “Βιδιανό” ο οινοποιός Απόστολος Κούρτης παράγει την ονειρική “Νυχτά” που αποτελεί ένα εξαιρετικό λευκό κρασί υψηλής ποιότητας.
Χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες και το πανηγυρικό κλίμα άλλων εποχών ο Απόστολος Κούρτης ξεκίνησε τον τρύγο, στους βιολογικούς αμπελώνες του Κτήματος Κούρτη, στην Ράχη Πιερίας.

Παραδοσιακά, λίγο μετά τις 8:30 το πρωί, ο παπάς ήρθε και διάβασε την “Ευχή επί Τρύγης Αμπέλου”.
“Ήταν μια καλή χρονιά για τον αμπελώνα μας, θα βγάλουμε εξαιρετικά κρασιά και φέτος μιας και η πρώτη ύλη είναι υψηλού επιπέδου”, δήλωσε στο olympusmera.gr ο Απόστολος Κούρτης. Στην ερώτηση: “Τι να σας ευχηθούμε;” απάντησε προβληματισμένος: “Καλή δύναμη για τον τρύγο, να είμαστε όλοι υγιείς και καλές πωλήσεις. Του χρόνου καλύτερα!”
Σχολιάστε το άρθρο