FOOD & BEVERAGE

“Καβουρμάς” από κοτόπουλο Αμβροσιάδη

"Καβουρμάς" από κοτόπουλο Αμβροσιάδη

Παίρνουμε ένα κοτόπουλο εξοχής Αμβροσιάδη .

Το βάζουμε να βράσει ολόκληρο – μαζί με δύο καρότα, ένα κρεμμύδι 4-5 κόκκους πιπέρι, μισό πράσο – σε νερό μέχρι να καλύψουμε το κοτόπουλο και το βράζουμε για 45 λεπτά.

Αφού βράσει, αφαιρουμε το κοτόπουλο απο το ζωμό μας και περνάμε το ζωμό απο ψιλή σίτα και το χρησιμοποιούμε για οποιοδήποτε φαγητό θέλουμε αντί να βάζουμε σκόνες ή συντηρητικά.

Παίρνουμε το κοτόπουλο και το ξεψαχνίζουμε. Το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε σε ένα σκεύος.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, δύο κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένα, λίγη μουστάρδα, 2 αγγουρακια κορνισον ψιλά κομμένα, μισή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, Μισό κρεμμύδι ξερό,ένα τέταρτο του πράσου μόνο το άσπρο κομμάτι ψιλοκομμένο τα σοτάρουμε ελαφρά σε ελαιόλαδο,να μαλακώσουν και στη συνέχεια τα ρίχνουμε και αυτά στο κοτόπουλο,50 γραμ. παρμεζάνα ξύσμα από μισό Λάιμ.

Αφού τα ανακατέψουμε παίρνουμε λίγο λίγο και το τυλίγουμε σε μεμβράνη ή λαδόκολλα το ρολάρουμε και το κάνουνε μπαλοτίνα!

Το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ωρες να σφίξει και στη συνέχεια κόβουμε σε ροδελες και σε εσένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τον καβουρμά μας.

Λίγο πριν είναι έτοιμος, στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε αυγά προσθέτουμε αλάτι πιπέρι.

Καλή όρεξη.

logo podas

About the author

Δημήτρης Τζιοβάρας

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Νέο Παντελεήμονα Πιερίας.
Με εκπαίδευση σε σχολή μαγειρικής τέχνης, εργάστηκε σε γνωστά ξενοδοχεία και επιχειρήσεις της περιοχής από το 2000, δίπλα σε αξιόλογους μάγειρες.
Μερικές από αυτές είναι, το “Platamon Stop”,με το chef Γεωργουλά Στέλιο , “Poseidon Palace” με τον Σαλονικιό chef Πολυζώνη Βασίλη !
Στη συνέχεια, έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα στα 23 του, μετακομίζοντας στη Θεσσαλονικη,ν α αναλάβει με επιτυχία, την κουζίνα του εστιατορίου, “το Ταξείδι”, για 4 συνεχή χρόνια.
Έπειτα, απο το 2011, εργάστηκε δίπλα στον chef Τσικρίκη Ηλία, επι σειρά 8 ετών, σε ξενοδοχεία τις Μυκόνου (Mykonos Grand Hotel & Mykonos Riviera) τις καλοκαιρινές σεζόν και χειμώνα σε επιχειρήσεις σε Λάρισα “Just Wine Bar” και Πλαταμώνα “Royal Palace”.
Ενδιάμεσα το χειμώνα του 2013 εργάστηκε στο “Hotel Nikopolis” με τον chef Σταμίδη Στέφανο.
Από τις αρχές του 2019 εργάζεται δίπλα στον βραβευμένο chef Ευαγγέλου Σωτήρη, στο ξενοδοχείο “Μακεδονία Παλλάς” στη Θεσσαλονίκη.

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα