FOOD & BEVERAGE

Σπαγγέτι με καλαμάρι Πλαταμώνα ,τσίλι & σκόρδο

Σπαγγέτι με καλαμάρι Πλαταμώνα ,τσίλι & σκόρδο

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, Τσίλι και το καλαμάρι.

Σβήνουμε με ούζο & μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ,βγάζουμε από το τηγάνι τα καλαμάρια, και στη συνέχεια ρίχνουμε ζωμό ψαριού, τόσο όσο να βράσουμε εκεί τα ζυμαρικά μας.

Μόλις έχουνε βράσει τα μακαρόνια κοιτάμε να έχουν μείνει στο τηγάνι τόσα υγρά ώστε να μπορέςουμε να τα «δέσουμε» με το βούτυρο και λίγη παρμεζάνα .

Όταν δέσει η σάλτσα μας και κάνουμε μια ρίχνουμε το μαϊντανό,τα καλαμάρια, που έχουμε Σορτάρει πριν, δυο τρεις σταγόνες λεμόνι.

Το τραβάμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Σπαγγέτι με καλαμάρι Πλαταμώνα ,τσίλι & σκόρδο

About the author

Δημήτρης Τζιοβάρας

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Νέο Παντελεήμονα Πιερίας.
Με εκπαίδευση σε σχολή μαγειρικής τέχνης, εργάστηκε σε γνωστά ξενοδοχεία και επιχειρήσεις της περιοχής από το 2000, δίπλα σε αξιόλογους μάγειρες.
Μερικές από αυτές είναι, το “Platamon Stop”,με το chef Γεωργουλά Στέλιο , “Poseidon Palace” με τον Σαλονικιό chef Πολυζώνη Βασίλη !
Στη συνέχεια, έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα στα 23 του, μετακομίζοντας στη Θεσσαλονικη,ν α αναλάβει με επιτυχία, την κουζίνα του εστιατορίου, “το Ταξείδι”, για 4 συνεχή χρόνια.
Έπειτα, απο το 2011, εργάστηκε δίπλα στον chef Τσικρίκη Ηλία, επι σειρά 8 ετών, σε ξενοδοχεία τις Μυκόνου (Mykonos Grand Hotel & Mykonos Riviera) τις καλοκαιρινές σεζόν και χειμώνα σε επιχειρήσεις σε Λάρισα “Just Wine Bar” και Πλαταμώνα “Royal Palace”.
Ενδιάμεσα το χειμώνα του 2013 εργάστηκε στο “Hotel Nikopolis” με τον chef Σταμίδη Στέφανο.
Από τις αρχές του 2019 εργάζεται δίπλα στον βραβευμένο chef Ευαγγέλου Σωτήρη, στο ξενοδοχείο “Μακεδονία Παλλάς” στη Θεσσαλονίκη.

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας