
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, Τσίλι και το καλαμάρι.
Σβήνουμε με ούζο & μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ,βγάζουμε από το τηγάνι τα καλαμάρια, και στη συνέχεια ρίχνουμε ζωμό ψαριού, τόσο όσο να βράσουμε εκεί τα ζυμαρικά μας.
Μόλις έχουνε βράσει τα μακαρόνια κοιτάμε να έχουν μείνει στο τηγάνι τόσα υγρά ώστε να μπορέςουμε να τα «δέσουμε» με το βούτυρο και λίγη παρμεζάνα .
Όταν δέσει η σάλτσα μας και κάνουμε μια ρίχνουμε το μαϊντανό,τα καλαμάρια, που έχουμε Σορτάρει πριν, δυο τρεις σταγόνες λεμόνι.
Το τραβάμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Σχολιάστε το άρθρο