FOOD & BEVERAGE

Μικροί Οινοποιοί | Καινοτομία & πειραματισμός στο επίκεντρο της έκθεσης

«Δεν είναι όλα τα μεγάλα οινοποιεία “κακά”, ούτε όλα τα μικρά οινοποιεία εξ ορισμού “καλά”. Στην περίπτωση του κρασιού δεν τίθεται θέμα μεγέθους, αυτό που κάνει έναν παραγωγό να ξεχωρίζει είναι το κατά πόσο βάζει την ψυχή του σε αυτό που κάνει, και οι οινοποιοί των μικρών οινοπαραγωγικών μονάδων βάζουν πραγματικά την ψυχή τους σε αυτό που κάνουν».

Αυτά τα λόγια του Mark Andrew MW, του ιδρυτή του περιοδικού Noble Rot και του ομώνυμου βραβευμένου wine bar του Λονδίνου, κατά τη διάρκεια των παράλληλων εκδηλώσεων της δεύτερης έκθεσης του ΣΜΟΕ, έθεσαν το κατάλληλο πλαίσιο για να προσεγγίσει κανείς και να καταλάβει καλύτερα τη δουλειά των μικρών ελληνικών οινοποιείων.

Πιστή στο ραντεβού της με τους επαγγελματίες του χώρου και το οινόφιλο κοινό, η ετήσια έκθεση του ΣΜΟΕ ξεκίνησε την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 10 του μηνός. Από την πρώτη μέρα της έκθεσης ο κόσμος συνέρρευσε στο Hub, τον υπέροχο βιομηχανικής αισθητικής χώρο στα Πετράλωνα, για να δοκιμάσει τις οινικές δημιουργίες των 46 οικογενειακών οινοποιείων του Συνδέσμου, από την Ξάνθη μέχρι την Κρήτη και από την Κεφαλονιά μέχρι την Πάτμο.

Διαβάστε περισσότερα στο agronews.gr