ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συνάντηση Γερολιόλιου, Μαυρίδου και Παπαχρήστου με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη είχε το απόγευμα της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου 2022 στο γραφείο της υπουργού στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου Γρηγόρη Παπαχρήστο.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο αρχαιολογικό πάρκο του Δίου, την συντήρηση του αρχαίου θεάτρου και της αποκατάστασης των φθορών στις εγκαταστάσεις του.

Ο Δήμαρχος και η Αντιπεριφερειάρχης έθεσαν το θέμα της μελέτης της αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής, που χρηματοδοτείται από την Π.Ε. Πιερίας, σε σχέση με την αντιπλημμυρική προστασία του αρχαιολογικού χώρου. Σύντομα θα επαναληφθεί η συνάντηση για το θέμα αυτό, κατά την οποία θα παρουσιαστεί η σχετική μελέτη.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. ενημέρωσε την Υπουργό για το 52ο Φεστιβάλ Ολύμπου που θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Δημήτρη Παντερμαλή, καθηγητή αρχαιολογίας και πρώην επικεφαλής των πανεπιστημιακών ανασκαφών του Δίου.

Ζητήθηκε από την Υπουργό η συνδρομή του Υπουργείου Πολιτισμού προς το Φεστιβάλ Ολύμπου, ενώ υπογραμμίστηκε ότι εδώ και 50 χρόνια αποτελεί τον σημαντικότερο θεσμό πολιτισμού της Πιερίας.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και σύντομα αναμένονται λύσεις στα θέματα που συζητήθηκαν.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας