ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σχολή Γονέων Κατερίνης | Είναι δυνατή η πρόγνωση των σεισμών;

Ο σεισμολόγος κ. Άκης Τσελέντης ομίλητης τη Δευτέρα 31-10-2022

Το εξαιρετικής σημασίας και σπουδαιότητας για την χώρα μας αυτό θέμα, θα αναλύσει διεξοδικά ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σεισμολόγος κ. Άκης Τσελέντης την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 στην Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης. Η εκδήλωση γίνεται σε Συνδιοργάνωση με την Ν.Ε ΤΕΕ Πιερίας Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Πιερίας.

Ο κ. Τσελέντης θα μιλήσει για την αξιοπιστία των διαφόρων μεθόδων και τις βασικές αρχές τους, με παραδείγματα από τον Ελλαδικό χώρο. Θα αναφερθεί για τους τρόπους της εκ των προτέρων εκτίμησης της συμπεριφοράς του πολεοδομικού ιστού μιας πόλης (σεισμικά σενάρια) σε επίπεδο κτηρίου και την σημασία τους στον αντισεισμικό σχεδιασμό. Αλλά και στην εκτίμηση των χαρακτηριστικών των σεισμικών κυμάτων λίγο πριν φτάσουν σε μία περιοχή (έγκαιρη προειδοποίηση) που είναι ότι ποιο σύγχρονο έχει αναπτυχθεί στην σεισμολογία σε επίπεδο προειδοποίησης και παραδείγματα από την εφαρμογή του στον Ελλαδικό χώρο.

Στην έναρξη της εκδήλωσης θα ακουστούν χορωδιακά τραγούδια από την Χορωδία Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας υπό την διεύθυνση του μαέστρου Δημητρίου Καραμούζα

Η εκδήλωση θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ) στις 19:00

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα