ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο αγαπημένο του Δίον θα κηδευτεί ο καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής

Στον τόπο που ανέδειξε, αγάπησε και τελικά άφησε την τελευταία του πνοή θα κηδευτεί ο Καθηγητής Αρχαιολογίας και επί σειρά ετών πρόεδρος του Δ.Σ του Μουσείου της Ακρόπολης Δημήτρης Παντερμαλής.

Η κηδεία του εκλιπόντος θα τελεστεί στις 15:00 στον Ι.Ν της Αγίας Παρασκευής στο ΔΙΟΝ. Η σορός θα βρίσκεται στο ναό στις14:00.

Για το Δημήτρη Παντερμαλή το Δίον ήταν το ησυχαστήριό του. Σε αυτό το χωριό αφιέρωσε πάνω από τη μισή του ζωή καθώς 50 και πλέον χρόνια ήταν επικεφαλής των ανασκαφών στο αρχαιολογικό πάρκο και το αρχαίο θέατρο. “Τον θεωρούμε ντόπιο κι έναν από εμάς” συνήθιζαν να λένε οι κάτοικοι του χωριού. Η είδηση του θανάτου του τους συγκλόνισε καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που τον είχαν δει πριν από μερικές ημέρες και είχαν συνομιλήσει μαζί του. “Αν και αρκετά καταβεβλημένος δεν περιμέναμε ότι θα συμβεί τόσο σύντομα το μοιραίο” δηλώνουν στο Olymprusmera άνθρωποι που τον συνάντησαν πρόσφατα.

Ο καθηγήτης διατηρούσε σπίτι στο Δίον το οποίο επισκεπτόταν με κάθε ευκαιρία. Από αύριο η πιερική γη θα τον σκεπάζει για πάντα.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας