ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένωση Ποντίων Πιερίας | Η ημερήσια εκδρομή της Κυριακής 3 Ιουλίου

Την Κυριακή 3 Ιουλίου 2022 η Ένωση Ποντίων Πιερίας διοργάνωσε την ημερήσια εκδρομή της. Το πρόγραμμα περιελάμβανε, προσκύνημα στον Άγιο Γεώργιο Περιστερεώτα όπου η κ. Σοφία Σπυριδοπούλου μέλος του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου Αγίου Γεωργίου αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή ανασύστασης της ιεράς μονής από τον αλησμόνητο Πόντο.

Στην Εθνική βιβλιοθήκη Αργυρούπολης του Πόντου ¨Ο Κυριακίδης¨ του ποντιακού συλλόγου ¨Εύξεινος λέσχη Νάουσας¨ ήταν η επόμενη στάση, όπου ο εκπρόσωπος της Ευξείνου Λέσχης κ. Χαράλαμπος Φανιάδης ενθουσίασε την αποστολή με την εμπεριστατωμένη του ξενάγηση στο χώρο της μοναδικής βιβλιοθήκης.

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με φαγητό αλλά και παραδοσιακό γλέντι όπου τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου διασκέδασαν μέχρι αργά το απόγευμα στο άλσος του Αγίου Νικόλαου της Νάουσας, υπό τους ήχους της λύρας και του αγγείου του Γιώργου Ζαπουνίδη του Γιώργου Φιρινίδη και τους ρυθμούς του Φάνη Μεγαλόπουλου.

Η Ένωση Ποντίων Πιερίας ευχαριστεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου που συμμετείχαν στην εκδρομή καθώς και αυτούς που δεν μπόρεσαν να έρθουν γιατί είχαν συμπληρωθεί οι θέσεις. Επίσης ευχαριστεί τους προέδρους των σωματείων, Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα κ. Θεοδόση Κυριακίδη και της Ευξείνου Λέσχης ποντίων Νάουσας κ. Φώτη Φανιάδη, για την ευγενική τους συμβολή.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα