ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πιερία | Γυρίσματα ταινίας για τον Αθανάσιο Διάκο

Πρόκειται για μία νέα κινηματογραφική παραγωγή της Θεατρικής Ομάδας του Πνευματικού Κέντρου «Ο Άγιος Φώτιος» της Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα

Σε διάφορα μέρη της Πιερίας, τη Σιάτιστα και τον Κοκκινοπηλό της Λάρισας πραγματοποιήθηκαν, έως τώρα, γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας με θέμα τη ζωή του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης, Αθανάσιου Διάκου.

Πρόκειται για μία νέα κινηματογραφική παραγωγή της Θεατρικής Ομάδας του Πνευματικού Κέντρου «Ο Άγιος Φώτιος» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, ενώ η παραγωγή εντάσσεται στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου 200 ετών από την Ελληνική επανάσταση.

Για την υλοποίηση των κινηματογραφικών γυρισμάτων, τα οποία συνεχίζονται, συμμετέχουν δεκάδες εθελοντές και φίλοι του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως, οι οποίοι εκτελούν χρέη παραγωγών, ηθοποιών, ενδυματολόγων, αμπιγιέρ, μακιγιέρ, κομμωτών, φροντιστών, εστιατόρων και άλλα.

Εμπνευστής και υπεύθυνος της κινηματογραφικής αυτής παραγωγής είναι ο Αρχιμανδρίτης, Παύλος Ντούρος, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως. Την κινηματογραφική ομάδα επισκέφτηκε πρόσφατα στη διάρκεια των γυρισμάτων στην Παλαιά Βροντού Πιερίας ο Μητροπολίτης Γεώργιος, ο οποίος ευχαρίστησε και συνεχάρη τους συντελεστές της ταινίας για την εθελοντική τους προσφορά.

Αυτή δεν είναι η πρώτη ταινία που γυρνάει η Θεατρική Ομάδα του Πνευματικού Κέντρου «Άγιος Φώτιος», η οποία έχει ήδη στο ενεργητικό της τρεις κινηματογραφικές παραγωγές. Πρόκειται για τις «Εκ των Αχράντων Παθών (Α’ & Β’)», που περιέχει σχολιασμένα στιγμιότυπα των Ακολουθιών της Μ. Εβδομάδας στα Ιεροσόλυμα, «Ανάβαση», μια Χριστουγεννιάτικη ταινία μικρού μήκους και το «Παραμύθι Χωρίς Όνομα», που αποτελεί διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος της Πηνελόπης Δέλτα.

Το μοντάζ της νέας επετειακής ταινίας αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές 2022, οπότε θα παρουσιαστεί στο κοινό.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα