ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ” από τη θεατρική ομάδα “Χειροκρότημα” το Σάββατο 23/10 στο συνεδριακό κέντρο (Εκάβη)

Από την Κατερίνη ξεκινά το ταξίδι της η παράσταση “Το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ” που ανεβάζει η θεατρική ομάδα “Χειροκρότημα” αύριο Σάββατο 23/10 στις 20:00, στο συνεδριακό κέντρο (Εκάβη) της πόλης.

Πρόκειται για μια φιλόδοξη προσπάθεια με πολλούς νέους, στην πλειοψηφία τους, ερασιτέχνες ηθοποιούς, οι ερμηνείες των οποίων είναι πραγματικά καθηλωτικές.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Συγγραφέας: Άννα Φράνκ

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Ιωάννης Τσιπέλης

Φωτισμός – Ηχοληψία: Μάριος Βελώνης

Σκηνικά – Κοστούμια: Θεατρική ομάδα «Χειροκρότημα»

Ενδυματολόγος: Αναστασία Τσεσμετζίδου

Μακιγιάζ: Μαρία – Ειρήνη Τσιπέλη

Μουσική/Επιμέλεια ήχου: Τσιπέλης Ιωάννης –  Dimitris Karavasilis

Φωτογραφία: Ιωάννης Γρηγοριάδης

Γραφιστικά/Αφίσα/Πρόγραμμα: Βασίλης Βικελούδας

Χορογράφος/Κινησιολογία: Βίβιαν (Ρόμπερτς) Τσουρβάκα

Ηχογράφηση: Revolver Studio By Dimitris Karavasilis

Διευθύντρια σκηνής: Θάλεια Σουρή

                       Οργάνωση Παραγωγής: Χαρά Καραμήτσιου

.

Διανομή (με σειρά εμφανίσεως): Ζαχαρούδης Δημήτρης – Βογιατζή Μαρία – Τσαρουχά Χρυσή –  Κουτσοκώστα Χαρά – Λάμπογλου Ράσια – Βασίλης Βικελούδας –  Τσίγκας Νίκος  – Καλογερομήτρου Όλγα – Ακριτίδης Παύλος – Ήλιος Μπάμπης

Φιλική συμμετοχή: Στεφανίδου Παρασκευή

ΥΠΟΘΕΣΗ

 Η 13χρονη Άννα Φρανκ παίρνει την ημέρα των γενεθλίων της ως δώρο ένα κόκκινο ημερολόγιο όπου και αρχίζει να γράφει τις σκέψεις της. Η μικρή Άννα δε θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί πως το Ημερολόγιο της θα αποτελούσε όχι μόνο ένα ιστορικό ντοκουμέντο αλλά και την «βίβλο των ημερολογίων», ένα μάθημα ενάντια στο φασισμό και τη ναζιστική θηριωδία. Ένα σχεδόν μήνα αργότερα, αφότου η Άννα ξεκίνησε να γράφει, ο πατέρας της Όττο Φράνκ έλαβε μια επίσημη κλήση προκειμένου να οδηγηθεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Εκείνος λοιπόν οδήγησε την οικογένειά του και την οικογένεια του συνεταίρου του Βαν Πελς σε ένα δωμάτιο στην πίσω μεριά της εταιρείας που δούλευε. Τα δωμάτια ήταν κρυμμένα πίσω από μια κινητή βιβλιοθήκη. Με τη βοήθεια των πιστών υπαλλήλων του έμειναν κρυμμένοι για δύο χρόνια και ένα μήνα έως ότου….

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα