ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης | Καλεί τα σχολεία να “γιορτάσουν” μαζί τα 200 χρόνια από Ελληνική Επανάσταση

Με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ‘Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα με την Κ.Ο.Θ.’

Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης | Καλεί τα σχολεία να "γιορτάσουν" μαζί τα 200 χρόνια από Ελληνική Επανάσταση

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης προσκαλεί τα σχολεία της ελληνικής επικράτειας σε έναν μουσικό εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, με ένα ταξίδι στην έντεχνη ελληνική μουσική δημιουργία μέσα από τον ήχο της συμφωνικής ορχήστρας. Δημοτικές μελωδίες, ρυθμοί και χοροί, μέσα από τη συνθετική ιδιοφυΐα του Νίκου Σκαλκώτα και του Γιάννη Κωνσταντινίδη μετατρέπονται σε θαυμαστά συμφωνικά έργα και μας μεταφέρουν σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας, αναδεικνύοντας έτσι την γόνιμη σχέση ανάμεσα στην ανώνυμη και τη λόγια ελληνική μουσική.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ‘Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα με την Κ.Ο.Θ.’ θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Νοεμβρίου, ώρα 11:00-11:45 και θα μεταδοθεί μέσω live streaming από την αίθουσα δοκιμών «Σόλων Μιχαηλίδης» της Ορχήστρας, με link που θα σταλεί στα σχολεία που θα δηλώσουν συμμετοχή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις συμμετοχές.

Η συναυλία είναι δωρεάν και απευθύνεται στους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Για συμμετοχή στο πρόγραμμα τα σχολεία πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή, είτε για τις 4 είτε για τις 5 Νοεμβρίου. Απαραίτητη προϋπόθεση να μπορούν τα σχολεία να συνδεθούν διαδικτυακά από τις σχολικές μονάδες στο Youtube κανάλι της Ορχήστρας (θα δοθούν λεπτομέρειες κατά τη δήλωση της συμμετοχής).

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής τα σχολεία μπορούν να επικοινωνούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: schools@tsso.gr καθώς και στο τηλέφωνο: 6947447464 (Γεωργία Καραντώνη: Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Κ.Ο.Θ.)

Διεύθυνση Ορχήστρας: Κάτια Μολφέση

Έρευνα-κείμενο-παρουσίαση: Μαριάννα Μποζαμπαλίδου

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα