ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παπαχρήστος | Το Φεστιβάλ Ολύμπου βρίσκεται στην καλύτερή του φάση

Μισό αιώνα ζωής συμπληρώνει φέτος το Φεστιβάλ Ολύμπου και όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Οργανισμού Γρηγόρης Παπαχρήστος, στην απολογιστική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες μέσω τηλεδιάσκεψης, παρα τις δύσκολες υγειονομικές συνθήκες θα παρουσιαστούν σημαντικά πολιτιστικά και ιστορικά γεγονότασ στη φετινή 50η επέτειο που συμπίπτει με τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστασης. Ουδέποτε, όπως σημειωσε ο κ. Παπαχρήστος, το Φεστιβάλ ανέστειλε τη λειτουργία του. Αυτό θα κάνει και φέτος, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα απολογιστικά στοιχεία ο πρόεδρος του Φεστιβάλ τόνισε ότι παρά την υγειονομική και οικονομική κρίση ο Οργανισμός βρίσκεται στην καλύτερή του κατάσταση από την αρχή της ιστορικής του διαδρομής. 

Ο κ. Παπαχρήστος στάθηκε ιδιαίτερα στην οικονομική κατάσταση του Οργανισμού υπογραμμίζοντας ότι για πρώτη φορά σημειώνει θετικό οικονομικό πρόσημο έχοντας τακτοποιήσει όλες τις οικονομικές εκκεμότητες του παρελθόντος.


Ανέφερε ακόμη ότι έχουν υποβληθεί τρεις φάκελοι στο Υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να τύχουν χρηματοδότησης για την ψηφιοποίηση του αρχείου, για την εκδήλωση των 200 χρόνων από την Επανάσταση καθώς και τις εκδηλώσεις της ομαδας πολυτροπικών δραστηριοτήτων. Οι εγκρίσεις αναμένονται μέσα στον Απρίλιο. Οσον αφορά την τιμώμενη χώρα, φέτος θα τιμηθεί η Ελληνική Ομογένεια και συγκεκριμένα οι 25 ελληνικές κοινότητες της Ρουμανίας καθώς από εκεί, όπως είπε ο κ. Παπαχρήστος ξεκίνησε ο απελευθερωτικός αγώνας και η Φιλική Εταιρεία. 

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης μίλησε ακόμη ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιώργος Χανδόλιας για τους σχεδιασμούς της 50ης Επετείου ενώ τα οικονομικά στοιχεία ανέφερε ο Οικονομολόγος του ΟΡΦΕΟ κ.

Δείτε εδώ τον Απολογισμό όπως μεταδόθηκε ζωντανά:

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα