ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης | “Ψηλαφώντας το 1821”

Συνεχίζοντας το αφιέρωμα για τα 200 χρόνια από την Εθνική μας παλιγγενεσία η Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης φιλοξενεί την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 στίς 21:00 τον πολιτικό επιστήμονα και συγγραφέα κ. Κωνσταντίνο Χολέβα και τον Δρ. Ιστορίας & Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας κ. Δημήτριο Μεταλληνό.  Οι διακεκριμένοι  ομιλητές θα αναπτύξουν το θέμα: “Ψηλαφώντας το 1821” ενώ θα αναφερθούν διεξοδικά και στο έργο του μακαριστού πατρός Γεωργίου Μεταλληνού ο οποίος “κοιμήθηκε” στις 19-12-2019.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν δηλώσεις από την  πρώτη γυναίκα πρύτανη στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και  

Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως στη UNICEF. κ. Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ για την επέτειο των 200 χρόνων από το 1821.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Κώστας Χολέβας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1957. Είναι αριστούχος απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Αθηνών (1974). Σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει την αγγλική, γαλλική και ιταλική γλώσσα.

Εργάσθηκε επί 20 χρόνια στον χώρο της Ιδιωτικής Ασφάλισης ως στέλεχος μεγάλων Ομίλων. Από τον Νοέμβριο του 2002 είναι στέλεχος της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος  κατόπιν προτάσεως του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου. Επί 18 χρόνια διετέλεσε Αρχισυντάκτης του περιοδικού ΕΚΚΛΗΣΙΑ, επισήμου Δελτίου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σήμερα είναι συνεργάτης της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία έχει αναλάβει τη διοργάνωση μιας σειράς εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Επί 30 χρόνια  αρθρογραφεί  και πραγματοποιεί ομιλίες σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο επί θεμάτων Εξωτερικής Πολιτικής, Ιστορίας, Ελληνορθόδοξης Παράδοσης, Γλώσσας και Παιδείας. Υπήρξε τακτικός αρθρογράφος στα περιοδικά ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ, στις εφημερίδες ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Θεσσαλονίκης, ΣΗΜΕΡΙΝΗ της Κύπρου και σε πληθώρα Ορθοδόξων Χριστιανικών εντύπων. Σήμερα αρθρογραφεί στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, στο περιοδικό ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, στο ηλεκτρονικό περιοδικό ΑΝΤΙΒΑΡΟ και σε άλλα έντυπα που ασχολούνται με τα εθνικά μας θέματα και την Ορθόδοξη Παράδοσή μας. Είναι από τους παλαιότερους συνεργάτες  της Εκκλησιαστικής Ραδιοφωνίας. Από τις αρχές του 1989 μέχρι σήμερα συνεργάζεται ως παρουσιαστής εκπομπών και ως σχολιαστής με τους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Πειραϊκής Εκκλησίας.

Έχει συγγράψει  10 βιβλία και μελέτες που αναφέρονται στα εθνικά μας θέματα και την ελληνορθόδοξη ταυτότητα του λαού μας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Δημήτριος Γ. Μεταλληνός γεννήθηκε στην Αθήνα, έζησε στη Γερμανία και περάτωσε την εγκύκλιο παιδεία στο Ν. Ψυχικό (Αθήνα). Πτυχιούχος της Γερμανικής Φιλολογίας και της Θεολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εξειδικεύθηκε στη νεότερη ελληνική και ευρωπαϊκή ιστορία στο «Κέντρο Ελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών» του Πανεπιστημίου της Ν. Υόρκης (Η.Π.Α.). Διδάκτορας του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Υπηρετεί ως μέλος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού στο Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, θεραπεύοντας το γνωστικό αντικείμενο: «Οργάνωση και Τεκμηρίωση Αρχείων». Από το Ακαδημαϊκό Έτος 2011-2012, διδάσκει μαθήματα της κατεύθυνσης «Αρχειονομία» και μαθήματα Ιστορίας Γενικής Παιδείας. Έχει συγγράψει μονογραφίες, μελέτες και επιστημονικά άρθρα, έχει συμμετάσχει σε συνέδρια, ενώ παράλληλα εργάζεται ως ερευνητής σε ελληνικά, βρετανικά και γερμανικά αρχεία. Είναι Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας.

             Με εκτίμηση

        Για το Δ.Σ.

Κωνσταντίνος Κορομπίλης

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας