ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ | Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, ο μοναδικός στην Πιερία, που κατέθεσε προτάσεις δράσεων στο Ελλάδα 2021

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ | Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, ο μοναδικός στην Πιερία, που κατέθεσε προτάσεις δράσεων στο Ελλάδα 2021

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου είναι ο μοναδικός δήμος της Πιερίας, που κατέθεσε δύο προτάσεις δράσεων στην Επιτροπή, για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, Ελλάδα 2021.

Πέρα του γεγονότος πως είναι ο μοναδικός δήμος της Πιερίας που κατέθεσε τις δύο προτάσεις δράσεων βρίσκεται και ανάμεσα στους – περίπου – 170 δήμους ανά την Ελλάδα που μπήκαν σε αυτή την διαδικασία.

Ένα μήνα πριν τη λήξη της προθεσμίας υποβολής, που ήταν η 31η Ιουλίου, 700 προτάσεις είχαν υποβληθεί από δήμους, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, εταιρείες αλλά και ιδιώτες.

Οι δύο προτάσεις δράσεων που κατέθεσε ο Δήμος είναι η Ίδρυση Ιστορικού Μουσείου Επανάστασης Ολύμπου (στο Αρχοντικό Γκουντέλια, στο Λιτόχωρο) και δράσεις σχολείων με τίτλο: “Ο τόπος μας, από τον μύθο και την ιστορία, στις έξυπνες πόλεις”.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για δύο δράσεις πολιτισμού που θα αφήσουν το αποτύπωμά τους στην τοπική κοινωνία και θα αναδείξουν την ιστορικότητα της περιοχής. Σε αυτές πρέπει να προστεθεί και η διαδικασία εγγραφής του εθίμου “Τα Σίχνα” στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας, που βρίκεται σε δημόσια διαβούλευση και αποτελεί συνεργασία του Δήμου Δίου-Ολύμπου με το olympusmera.gr. Κι αυτήν η δράση πολιτισμού γίνεται για πρώτη φορά στην Πιερία.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα