ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Κατερινιώτης Merlin γιόρταζει 25 χρόνια “απέναντι στους τοίχους”

Ο Κατερινιώτης Merlin γιόρταζει 25 χρόνια "απέναντι στους τοίχους"

Στον πεζόδρομο της Κατερίνης, στον χώρο του Freud, με έργα του επηρεασμένα απο αρχαία αγάλματα ζωγραφισμένα με μεικτή τεχνική πανω σε καμβαδες

Ο Merlin γεννηθηκε το 1982 στην Κατερίνη. Ξεκίνησε να σχεδιάζει τα βιβλία του στο γυμνάσιο με αποτέλεσμα να του πέρνουν οι καθηγητες τα στυλο για να τους προσέχει …

Αφού δεν έμεινε χώρος στα χαρτιά το 95 “βάφει” τον πρώτο του τοίχο και αυτό τον κατατάσσει στην δεύτερη γενιά graffitάδων στην Ελλάδα.

Κολλάει το μικρόβιο του graffiti και απο τότε μέχρι σήμερα δεν σταμάτησε να “βάφει” οπου πιάνει το spray…

Πειραματίζεται με χαρακτήρες καρτούν, κομιξ, ρεαλιστικά πορτραιτα και τοπία, αλλά πάντα η αδυναμία του ήταν τα γράμματα.
Διοργανώσε δυο φεστιβάλ graffiti στην Κατερίνη (τα πέτρινα χρόνια, χωρις κινητα και ιντερνετ) με απήχηση από πολλες πόλεις της βόρειας Ελλάδας.

Όσοι τοίχοι βάφονται ακόμα και σήμερα στην πόλη , είναι με άδεια που πήρε ο Μέρλιν, απο διευθυντές σχολείων , δημάρχους και ιδιοκτήτες…

Κάποιοι τοίχοι ακόμα και σήμερα βάφονται χωρίς άδεια ?

Το 1999 μετακομίζει στην Θεσσαλονίκη για σπουδές και ανοίγει τους ορίζοντες. Κυκλοφορεί το πρώτο περιοδικό graffiti στην Ελλάδα και έχει αφιέρωμα στους writers της Κατερίνης.

Συμμετέχει στα περισσότερα φεστιβάλ και διαγωνισμούς σε όλη την Ελλάδα και κομμάτια του φιλοξενούνται σε περιοδικά, βιβλία και site.

Η φήμη του αρχίζει να διευρύνεται και ξεκινάν οι παραγγελίες για τοιχογραφίες σε πίνακες, μαγαζιά και σπίτια.

Παρακολουθεί μαθήματα ελεύθερου σχεδίου και γραφιστικής.

Η αγάπη του για την “τέχνη του δρόμου” τον βγάζει εκτός συνόρων και επισκέπτεται πολλές ευρωπαϊκές μητροπόλεις για να αφήσει το στίγμα του.

Έργα του φιλοξενούνται σε εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η συνεχής αναζήτηση για εξέλιξη τον βάζει στον κόσμο των καλλιγράφων και των sign painters , όπου συμμετέχει στα σεμινάρια των Letterheads το 2018 στο Λονδίνο.

Φέτος κλείνει τα 25 χρόνια απέναντι στους τοίχους και το γιορτάζει στον χώρο του Freud, με έργα του επηρεασμένα απο αρχαία αγάλματα ζωγραφισμένα με μεικτή τεχνική πανω σε καμβαδες.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας