ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ MEDIA

GOADS | Μια ταινία μικρού μήκους που γυρίστηκε στο Βαρικό Λιτοχώρου

GOADS | Μια ταινία μικρού μήκους που γυρίστηκε στο Βαρικό Λιτοχώρου

Η ταινία μικρού μήκους GOADS που γυρίστηκε εξολοκλήρου στο Βαρικό Λιτοχώρου είναι μεταξύ των έξι ελληνικών ταινιών που θα διαγωνιστούν, στο Διεθνές Πρόγραμμα, του φετινού Φεστιβάλ Δράμας.

Σκηνοθέτης της ταινίας είναι η Ίριδα Μπαγλανέα και με διευθύντρια φωτογραφίας την λιτοχωρίτισσα Ολυμπία Μυτιληναίου.

Η ταινία

Η Ηρα θυμήθηκε αυτό το φως. Ηταν εκείνο που προσπαθούσε να τρυπήσει το σκοτάδι, γλιστρώντας ανάμεσα στο παράθυρο και την κουρτίνα. Ηταν σαν κάτι να της ψιθύριζε στο αυτί, βγάζοντας έναν ήχο που δεν είχε ξανακούσει. Ακόμα δε φανταζόταν ότι μία μέρα θα έπρεπε να σταθεί απέναντί του.

Η Ολυμπία Μυτιληναίου

Η Ολυμπία είναι μία φημισμένη διευθύντρια φωτογραφίας, με έδρα την Αθήνα και εργάζεται στον κινηματογράφο ευρωπαϊκών
παραγωγών.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λιτόχωρο, στους πρόποδες του Ολύμπου, ανέπτυξε ένα πάθος και κατανόηση για το φυσικό φως, από νεαρή ηλικία.

Αφού εργάστηκε ως βοηθός κάμερας στην ταινία για αρκετά χρόνια, ξεκίνησε την καριέρα της ως κινηματογραφίστρια, το 1999.
Από τότε, η Ολυμπία έχει γυρίσει πολλές ταινίες μεγάλου μήκους και μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές διαφημίσεις και εταιρικά βίντεο, μουσικά βίντεο, video art και άλλα.

Τα περισσότερα έργα της σε κινηματογραφικές παραγωγές έχουν κάνει πρεμιέρα σε πολλά φημισμένα φεστιβάλ ταινιών σε όλο τον κόσμο.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα