ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λάρισα – Ντοκιμαντέρ | ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΛΑΜΠΕΡΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

“MAKEΔΟΝΙΑ Η ΛΑΜΠΕΡΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ”

ΠΟΤΕ: Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020, 12μμ.

ΠΟΥ: Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

Επικοινωνία: Τ. 6974 920537, e-mai: info@ellopiatv.com Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας Τ. 241 350 8242

Σας προσκαλούμε στην προβολή του ντοκιμαντέρ μας με τίτλο “ΜΑCEDONIA THE SHINING GATE TO MOUNT OLYMPUS” στον όμορφο και φιλόξενο χώρο του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας στο Μεζούρλο Θα χαρούμε να σας δούμε και να σας γνωρίσουμε απο κοντά! Το ντοκιμαντέρ, με αφετηρία το βουνό των Θεών, παρουσιάζει την επιρροή του ψηλότερου βουνού της Ελλάδος στους κατοίκους της Μακεδονίας, καθώς και στους βασιλιάδες της μακεδονικής εποχής, μέσα από κείμενα και επιγραφές για τη ζωή των αρχαίων Ελλήνων.

Η Αθήνα Κρικέλη έχει δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ που αποτελεί Εθνικό Θησαυρό. Είναι κάτι παραπάνω από μια άποψη ιστορικών τοποθεσιών, κάτι περισσότερο από μια υπενθύμιση για την άγρια ​​φύση του Ολύμπου και πολύ περισσότερο από απλή τεκμηρίωση ενός τόπου Η ταινία διαθέτει εξαιρετική φωτογραφία, μουσική και αφήγηση που μας συνδέει με τον κόσμο του Ολύμπου μέσα από χιλιάδες χρόνια μέσα από την ιστορία, μυθολογία και τον θρύλο”
Γιώργος Σκαμπαρδώνης Συγγραφέας Δημοσιογράφος

«Μέσα από την ζωή των αρχαίων Ελλήνων, από κείμενα και επιγραφές, ανεβαίνουμε στον Όλυμπο για να δούμε πως συνυπήρξε με τους κατοίκους της Μακεδονίας. Ταξιδεύουμε σε Πέλλα, Βεργίνα, Θέρμη, Θεσσαλονίκη, Δίον και Ολυμπία, πάντοτε σε συνάρτηση με το υπέροχο υψηλότερο βουνό της Ελλάδας και το πιο φημισμένο στον κόσμο, τον Όλυμπο. Σε μια προσπάθεια μας να δούμε πως επηρέασε τους Μακεδόνες και τους ισχυρούς βασιλιάδες της μακεδονικής εποχής. Πώς επηρεάστηκαν οι ίδιοι από το βουνό και τους θεούς του; Μια “βουτιά” στο παρελθόν. Ταξιδεύουμε πάλι στις κορυφές του Ολύμπου προσπαθώντας να μαντέψουμε την καθημερινότητα των ανθρώπων του αρχαίων και σύγχρονων. Αυτή την φορά το ταξίδι γίνεται μέσα από την Μακεδονία, την λαμπερή πύλη του Ολύμπου. Καθ’ όλη την διάρκεια της ελληνικής ιστορίας, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, o Όλυμπος αντιπροσωπεύει ένα εξελισσόμενο φάσμα ιδεών, λατρείας, σκέψεων, φιλοσοφίας και οραμάτων, μιας αρμονικής συνύπαρξης της πραγματικότητας με τον μύθο», λέει η Αθ. Κρικέλη.

Η αφήγηση είναι στην αγγλική γλώσσα και υποστηρίζεται με ελληνικούς υπότιτλους. Για κράτηση θέσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν e-mail στο info@ellopiatv.com. Αμέσως μετά την προβολή οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους υπέροχους χώρους του Μουσείου και να ξεναγηθούν απο τους Αρχαιολόγους με επικεφαλής την κα Σδρόλια. Η είσοδος για το Μουσείο είναι 3 ευρώ.
Διάρκεια προβολής: 56′
Η είσοδος είναι ελεύθερη. Παρακαλούμε ενημερώσετε κάθε πιθανό ενδιαφερόμενο.

logo podas

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας