ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΦΩΤΙΑ 2020 | Η θεατρική παράσταση «Γυναίκες γεννηθήκαμε…»

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 7.30μ.μ. στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο Άγιος Φώτιος» θα παρουσιαστεί  η θεατρική παράσταση

Εμπλουτίζοντας τον παιδευτικό του χαρακτήρα o καταξιωμένος πολιτιστικός θεσμός της πόλης της Κατερίνης  «Φώτια» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος  σε συνεργασία με το Εργαστήριο Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου διοργανώνει για ακόμη μια χρονιά, δράσεις αγωγής στις τέχνες.

          Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 7.30μ.μ. στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο Άγιος Φώτιος» θα παρουσιαστεί  η θεατρική παράσταση  «Γυναίκες γεννηθήκαμε…».

          Η παράσταση αποτελεί σύνθεση παλαιότερων και σύγχρονων θεατρικών κειμένων με αφηγηματικό νήμα τη γυναίκα. Μυθικές και ιστορικές μορφές γυναικών, όπως η Ελένη, η Καλυψώ, η Κίρκη, η Λυσιστράτη και η Μαρί Κιουρί αναπαριστώνται, ως αρχετυπικά σύμβολα των διαχρονικών και των συγχρονικών ρόλων της γυναίκας.

          Η παράσταση ήταν το αποτέλεσμα ετήσιας έρευνας-δράσης των εφήβων του «Εργαστηρίου» με θέμα το αξιακό, πνευματικό και πολιτισμικό νόημα της γυναικείας ταυτότητας. Η είσοδος στη θεατρική παράσταση είναι ελεύθερη.

          Ακόμη μια σημαντική και εποικοδομητική συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος  με έναν από τους κορυφαίους πολιτιστικούς φορείς της Πιερίας, τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου, που ενισχύει την εξωστρέφεια της τοπικής Εκκλησίας και η οποία γίνεται με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη κ. Γεωργίου.

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα