ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την Παρασκευή 27/12 τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Νίκου Μπαμπανίκα στο Gallaria

Η κίνηση ως στοιχείο της ζωής και του ίδιου του ανθρώπου βρίσκεται στο επίκεντρο μιας ξεχωριστής έκθεσης φωτογραφίας υπό τον τίτλο “Life Movement” του Κατερινιώτη φωτογράφου Νίκου Μπαμπανίκα που θα φιλοξενηθεί για τέσσερις μήνες στον πολυχώρο Gallaria, στην παλιά σιδηροδρομική γραμμή του Πλαταμώνα.

Την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης (19:00) την επιμέλεια της οποίας έχει η αρχιτέκτονας Εύα Μαμούρη. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο Νίκος Μπαμπανίκας ζει εδώ και δεκαετίες στην Ολλανδία από όπου έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και έχει αποτυπώσει με τον φωτογραφικό του φακό την καθημερινότητα χιλιάδων ανθρώπων σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Από δεξιά: Εύα Μαμούρη, Νίκος Μπαμπανίκας, Ελίνα Διαμαντοπούλου

Σε αυτή την έκθεση έχει αξιοποιηθεί υλικό τεσσάρων δεκαετιών, από το 1980 έως σήμερα, όπου αποτυπώνονται διαφορετικοί τρόποι μεταφοράς, όπως ζώα, δίτροχα, οχήματα, αυτοσχέδιες κατασκευές. Ταξιδιωτικές περιπλανήσεις μιας ολόκληρης ζωής που πραγματικά θα συναρπάσουν τον επισκέπτη.

Όπως επισήμαναν το πρωί στο Ράδιο Ενημέρωση 92,2 και την εκπομπή της Ελίνας Διαμαντοπούλου τόσο ο φωτογράφος όσο και η επιμελήτρια, πρόκειται για μία έκθεση που μπορούν να τη δουν και παιδιά ανακαλύπτοντας μέσα από τον ρεαλισμό των εικόνων το διαφορετικό και ταυτόχρονα το κοινό στοιχείο σε λαούς τόσο ανοίκειους σε εμάς.

Life Movement
Life MovementΤαυτότητα Έκθεσης

Μουσειολογική Επιμέλεια: Εύα Μαμούρη

Χώρος διεξαγωγής: Πύργος – Πυροβολείο, Gallaria Πλαταμώνας

Χρόνος διεξαγωγής: Δεκέμβριος 2019 – Απρίλιος 2020

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 11:00 έως 20:00

Έναρξη έκθεσης: 27 Δεκεμβρίου 2019 στις 19:00

Είσοδος ελεύθερη

Ποιος είναι ο Νίκος Μπαμπανίκας

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα