ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προς αξιοποίηση δύο πρώην στρατόπεδα στο δήμο Κατερίνης

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ως πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), παρουσία του Διευθυντή του Ταμείου Αντιστρατήγου Αντωνίου Κονδύλη υπέγραψε σήμερα, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, μαζί με τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο Μνημόνιο Συνεργασίας και Συναντίληψης, μεταξύ του ΤΕΘΑ και του Δήμου Κατερίνης, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασίας, η οποία αποσκοπεί αφενός στην ανάπτυξη περιοχών εντός του Δήμου και αφετέρου στην αξιοποίηση, κατά τον βέλτιστο τρόπο, της ακίνητης περιουσίας του ΤΕΘΑ. 

«[…]Τα εύσημα ανήκουν στον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο για την συγκροτημένη και τεκμηριωμένη αυτή πρόταση, μία πρόταση ουσίας, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Μακάρι αντίστοιχες προτάσεις να καταθέσουν και άλλοι Δήμαρχοι […]» τόνισε μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, στη διάρκεια της τοποθέτησής του. 

«Ικανοποιείται ένα αίτημα πολλών δεκαετιών της τοπικής κοινωνίας και νοιώθω υπερήφανος για αυτό. Οι σημερινές υπογραφές σφραγίζουν τη μεγαλύτερη ανάπλαση στην ιστορία του Δήμου μας. Στόχος μας να παραδώσουμε στους δημότες μας ένα χώρο πολιτισμού, αναψυχής, άθλησης, ήπιων δραστηριοτήτων για παιδιά, νέους και ηλικιωμένους» σημείωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος. Παράλληλα, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον υπουργό και προσωπικό του φίλο, Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Αντιστράτηγο Αντώνιο Κονδύλη, τον Αντιδήμαρχο Δόμησης, Γιώργο Νταντάμη και όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την συμβολή τους στην υπογραφή του Μνημονίου. 

Στη λιτή τελετή υπογραφής, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης, παρέστησαν: εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, οι Βουλευτές Πιερίας, Ξενοφών Μπαραλιάκος, Σάββας Χιονίδης, Ελισσάβετ Σκούφα, εκπρόσωπος της Βουλευτού Άννας Μάνη – Παπαδημητρίου, η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας Σοφία Μαυρίδου,  ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Αναστάσιος Μανώλας, ο διοικητής της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, ο αναπληρωτής διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας,ο  διοικητής της Διεύθυνσης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πιερίας, ο διοικητής του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Κατερίνης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, η διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ.α. εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων. 

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα