ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δίου-Ολύμπου | Ενημερωτική εκδήλωση για τις πρώτες βοήθειες σε περιπτώσεις καρδιοαναπνευστικής ανεπάρκειας (ΚΑΡ.Π.Α.)

Προσφορά απινιδωτή στη μνήμη του Ι. Κουρινιώτη

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση για τις πρώτες βοήθειες σε περιπτώσεις καρδιοαναπνευστικής ανεπάρκειας (ΚΑΡ.Π.Α.) το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Βροντούς, στο πλαίσιο της «16ης Οκτωβρίου: Παγκόσμιας Ημέρας Επανεκκίνησης Καρδιάς».

Την παρουσίαση των πρώτων βοηθειών έκανε ο κ. Δημήτρης Κατιρτζής, εκπαιδευτής εκπαιδευτών του Ερυθρού Σταυρού (Τμήμα Διασωστών Πιερίας) και πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Εφέσου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η οικογένεια του αείμνηστου Γιάννη Κουρινιώτη προσέφερε στην Κοινότητα της Βροντούς μία φορητή συσκευή απινιδωτή στη μνήμη του εκλιπόντος συμπολίτη μας. Την συσκευή παρέδωσαν στον πρόεδρο της Κοινότητας κ. Δημήτρη Κορινιώτη η κα Βασιλική Κουρινιώτη, κόρη του αείμνηστου Γιάννη Κουρινιώτη με τις αδερφές και τη μητέρα της. Ο Γιάννης Κουρινιώτης υπήρξε επί πολλά χρόνια ενεργός και δραστήριος τόσο στην πατρίδα του την Βροντού όσο και ολόκληρη την Πιερία, με πλούσια προσφορά στα κοινά.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος υπογράμμισε την σπουδαιότητα της γενναιόδωρης προσφοράς της οικογένειας Κουρινιώτη προς την Κοινότητα της Βροντούς. Σημείωσε παράλληλα ότι στόχος του Δήμου αποτελεί ο εξοπλισμός κάθε κοινότητας με συσκευή φορητού απινιδωτή, οι οποίοι θα ενταχθούν στο Πανελλήνιο Δίκτυο Απινιδωτών για χρήση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου και οι βουλευτές Πιερίας κ.κ. Φώντας Μπαραλιάκος, Άννα Μάνη Παπαδημητρίου και Σάββας Χιονίδης.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα