ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στα “Blue-Turquoise” το δημαρχείο Κατερίνης για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη δυσλεξία

Στα "Blue-Turquoise" το δημαρχείο Κατερίνης για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη δυσλεξία

Ως ένδειξη στήριξης και ενθάρρυνσης της συνεχούς προσπάθειας των δυσλεξικών να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ο Δήμος Κατερίνης στηρίζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Δυσλεξία (Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022).
Ειδικότερα, ανταποκρινόμενος θετικά στο αίτημα του Πανελλήνιου Συλλόγου Δυσλεξίας και Διάσπασης Προσοχής, καθώς και στην πρόταση της βουλευτού Κυκλάδων Κατερίνας Μονογυιού, φωτίζει – το Σάββατο 08/10 & ώρα 20:00 – συμβολικά το κτίριο του Δημαρχείου, με το χρώμα Blue-Turquoise, δηλαδή με το χρώμα ευαισθητοποίησης για την δυσλεξία.
Όπως επισημαίνεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Δυσλεξίας και Διάσπασης Προσοχής: «Τέτοιες δράσεις ενώνουν την κοινωνία και ενθαρρύνουν τους δυσλεξικούς να συνεχίσουν να κυνηγούν τα όνειρά τους. Ενδεικτικό είναι ότι 1 στα 10 παιδιά έχουν δυσλεξία, που έχει βιολογική και κυρίως κληρονομική αιτιολογία. Καθίσταται επιτακτική ανάγκη να προωθήσουμε μια δράση συμβολισμού, όπως η συγκεκριμένη που μπορεί να δώσει ώθηση και ψυχική ανακούφιση σε πολλές χιλιάδες ανθρώπους στη χώρα μας».

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας