ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απάντηση Κυριακίδη στις καταγγελίες Λεμονόπουλου

Για ψεύτικα στοιχεία κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Κυριακίδης που υπέγραψε την απόφαση για την απευθείας ανάθεση στην εταιρεία “SIK Μονοπρόσωπη ΙΚΕ” ύψος 38 χιλιάδων ευρώ, απαντώντας στις καταγγελίες Λεμονόπουλου για υπερκοστολογημένα υλικά.

Η ανακοίνωση Κυριακίδη:

Μετεξεταστέος για ακόμη μια φορά ο κύριος Λεμονόπουλος.

(Λάσπη στον ανεμιστήρα)

Με ψεύτικα στοιχεία και παλαιού τύπου μεθόδους παραπληροφόρησης συνεχίζει ο κύριος Λεμονόπουλος να πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα στην προσπάθειά του να αντιπολιτευτεί, συνεχίζοντας να προσφέρει θέαμα ακόμη και στους δημοτικούς συμβούλους της ίδιας του της παράταξης, οι οποίοι καλά θα κάνουν να τον σταματήσουν από την κατρακύλα εκτός αν – κάτι που δε θα ήθελα καν να φανταστώ – τους εκφράζει ο τρόπος με τον οποίο εντέχνως προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. 

Αναφέρθηκε ο κύριος Λεμονόπουλος σε κάποια απευθείας ανάθεση για την προμήθεια ειδικών αναλώσιμων κι εργαλείων, για τα συνεργεία του Δήμου Κατερίνης, αξίας 29.998,00 € και μας κατηγόρησε ότι πληρώσαμε πολύ γρήγορα τον προμηθευτή. Κύριε Λεμονόπουλε, σας ευχαριστούμε για τη δωρεάν και δημόσια διαφήμιση που μας κάνετε, το οικονομικό επιτελείο του δήμου μας έχει βάλει τα οικονομικά σε μια σειρά και χαιρόμαστε να μας καταγγέλλετε ότι πληρώνουμε άμεσα τους προμηθευτές μας. Ναι όταν τα δικαιολογητικά των προμηθευτών είναι σωστά πληρώνουμε άμεσα!!!

Αναφέρθηκε ο κύριος Λεμονόπουλος και μάλιστα δημόσια, ότι πληρώσαμε για ένα κρουστικό δραπανοκατσάβιδο 382 €. Η αλήθεια είναι ότι πληρώσαμε 308 €. Αυτό είναι το 1ο ψέμα. Το 2ο ψέμα είναι ότι ο κύριος Λεμονόπουλος στην έρευνα αγοράς που έκανε στο διαδίκτυο έκανε λάθος στον κωδικό του προϊόντος αναφερόμενος σε άλλον κωδικό από αυτόν που αναγράφεται στο τιμολόγιο αγοράς. Καλό θα είναι να δίνει μεγαλύτερη προσοχή στις σελίδες ηλεκτρονικών αγορών προκειμένου να μην εκτίθεται. 

Κορυφαίο όμως ψέμα του κυρίου Λεμονόπουλου, είναι η καταγγελία του ότι ο Δήμος Κατερίνης, πλήρωσε για μια βίδα (κασονόβιδα) 21 € διότι προφανώς δεν κατάλαβε, ή δεν ήθελε να καταλάβει,  ότι το 1 τεμάχιο βίδες αναφέρεται σε 100 βίδες (ένα κουτί). Όπως επίσης αγνοεί ότι 1 κουτί με γάντια το οποίο αναγράφεται ως 1 τεμάχιο αντιστοιχεί σε 100 ζευγάρια γάντια. Όχι, κύριε Λεμονόπουλε, δεν πληρώσαμε το 1 γάντι 12,90 €. Άλλωστε κάνοντας μία μικρή έρευνα στην αγορά, οποιοσδήποτε ασχοληθεί σοβαρά, μπορεί εύκολα να διαπιστώσει ότι οι τιμές, για γάντια νιτριλίου,  ποικίλουν από 3,50 € έως 29,90€.

Όσον αφορά τις ποσότητες των υλικών, πρέπει να τον ενημερώσω ότι δεν διαφέρουν από τις αντίστοιχες του προγραμματισμού της τεχνικής υπηρεσίας για το 2017, 2018,2019 κλπ και τις αντίστοιχες αναθέσεις που είχαν γίνει από την τότε διοίκηση στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού. 

Αυτό όμως που μου κάνει πραγματικά εντύπωση, είναι το γεγονός ότι στα ψέματα αυτά του κυρίου Λεμονόπουλου βασίστηκε το δελτίο τύπου των Πολιτών σε Δράση. Κύριε Λεμονόπουλε, αγαπητέ Τάκη, είναι ντροπή για κάποιον σαν εσένα, με τόσα χρόνια στα αυτοδιοικητικά έδρανα, να παρασύρεις τους συναδέλφους σου σε τέτοια ατοπήματα. 

Αγαπητέ Τάκη, σταμάτα τον εκβιασμό των συναδέλφων αιρετών και των υπαλλήλων τον οποίο συνεχώς αναπαράγεις με κάθε τρόπο, σεβάσου τα χρόνια που υπηρετείς την τοπική αυτοδιοίκηση και προσπάθησε να αποχωρήσεις τουλάχιστον με αξιοπρέπεια και με ψηλά το κεφάλι. 

Δεν γνωρίζω αν ο δήμος Κατερίνης θα είχε μονίμως την πρωτιά, σε περίπτωση που οι αναθέσεις ήταν ολυμπιακό άθλημα, γνωρίζω όμως σίγουρα ποιος θα ήταν χρυσός Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος ρέκορντμαν αν ολυμπιακό άθλημα ήταν το ψέμα. 

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας