ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Λεμονόπουλος: “Αν ήταν οι αναθέσεις ολυμπιακό άθλημα ο δήμος Κατερίνης θα είχε μονίμως την πρωτιά! Κάποιοι θα βρεθούν κατηγορούμενοι” (βίντεο)

Λεμονόπουλος: “Αν ήταν οι αναθέσεις ολυμπιακό άθλημα ο δήμος Κατερίνης θα είχε μονίμως την πρωτιά! Δε νομίζω να υπάρχει άλλος δήμος που σε τρία χρόνια έχει δώσει 7 εκατομμύρια σε απευθείας αναθέσεις. Να είστε σίγουροι ότι κάποιοι θα βρεθούν κατηγορούμενοι. Συνάδελφοι ξέρετε τι ψηφίζετε;” 

Αποκαλυπτικός ήταν για μία ακόμη φορά ο Τάκης Λεμονόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε σε πρόσφατη απευθείας ανάθεση του δήμου Κατερίνης, ύψους περίπου 38 χιλιάδων ευρώ, σε γνωστή εταιρεία της πόλης, για… 50άδες από βαριοπούλες, κοπίδια, παχύμετρα και άλλα αναλώσιμα και εργαλεία για τα συνεργεία του δήμου. 

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Πολίτες σε Δράση” στη χθεσινή συνεδριάση του δημοτικού συμβουλίου κατήγγειλε ότι ο δήμος προμηθεύτηκε αναλώσιμα υλικά και εργαλεία σε τιμές ακόμη και 113% πάνω από την τιμή που ο ίδιος προμηθευτής τα πουλάει μέσω του ηλεκτρονικού του καταστήματος. 

Αναφέρθηκε μάλιστα σε συγκεκριμένα κόστη σημειώνοντας ενδεικτικά πως ακριβώς το ίδιο δρεπανοκατσάβιδο που ο συγκεκριμένος προμηθευτής το πουλάει στην ιστοσελίδα του 179 ευρώ, στο δήμο το πούλησε 382! Όπως και ότι το ίδιο αλυσοπρίονο με τιμή 470 στην ιστοσελίδα του, στο δήμο Κατερίνης το χρέωσε 587 ευρω! 

Μάλιστα ο κ. Λεμονόπουλος έκανε και τη σχετική έρευνα σε αντίστοιχα καταστήματα οικοδομικών υλικών παρουσιάζοντας στο σώμα τις τιμές αλλά και την υπερκοστολόγηση των ίδιων προϊόντων με βάση τα όσα προκύπτουν από την ανάλυση του τιμολογίου προς το δήμο. 

Εξάλλου, όπως αποκαλύψε, ο δήμος φρόντισε να εξοφλήσε το τιμολόγιο σε μόλις 20 μέρες όταν άλλοι προμηθευτές, όπως υποστήριξε, περιμένουν για να πληρωθούν δύο και τρεις μήνες. 

“Είμαι ο πιο παλιός εδώ μέσα, αυτά δε γίνονταν ποτέ στο δήμο Κατερίνης” ανέφερε συγκεκριμένα και αναρωτήθηκε “άραγε αν πάμε στις αποθήκες θα τα βρούμε;”

“Με ξαφνιάζετε, δεν έχω πρόχειρα κάποια στοιχεία τα οποία να είστε σίγουρος ότι θα σας φέρω την επόμενη φορά” του απάντησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Κυριακίδης εμφανώς εκνευρισμένος, ισχυριζόμενος ότι ο κ. Λεμονόπουλος μπέρδεψε το τεμάχιο με το κουτί. 

“Τα δικά σας στοιχεία διαβάζω” του απάντησε ο Λεμονόπουλος. 

Δείτε όσα ειπώθηκαν στην επίμαχη συζήτηση. 

Ε.Δ.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα