ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εξετάζει υποψηφιότητα για τον δήμο Θεσσαλονίκης ο Δρόσος Τσαβλής

Εξετάζει υποψηφιότητα για τον δήμο Θεσσαλονίκης ο Δρόσος Τσαβλής

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να ηγηθεί συνδυασμού και να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο Θεσσαλονίκης ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Δρόσος Τσαβλής. Μιλώντας στη «ΜτΚ» ο κ. Τσαβλής αναφέρει πως πραγματοποιεί συζητήσεις και συναντήσεις με πολίτες, εκπροσώπους φορέων, επαγγελματίες αλλά και εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους που τον παρακινούν να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και επίσημα. Ο ίδιος τοποθετεί χρονικά τις οριστικές του αποφάσεις τον Σεπτέμβριο.

«Σκέφτομαι όλο και πιο έντονα να αναλάβω πρωτοβουλία σε συνεργασία με ανθρώπους της πόλης που έχουν δουλέψει για το μεροκάματο, που έχουν δοκιμαστεί στην αρένα της ζωής. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά πρέπει να έχουν ιδρώσει. Εάν προχωρήσω λοιπόν, και διεκδικήσω το δήμο Θεσσαλονίκης θα στελεχώσω την ομάδα μου με ανθρώπους που γνωρίζουν από δουλειά, τα προβλήματα και έχουν μοχθήσει» υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο κ. Τσαβλής. Ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου τονίζει ότι η «κίνησή μας θα είναι υπερκομματική και διακομματική και θα έχει καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά» ξεκαθαρίζει.

Ένα χρόνο… ανεξάρτητος

«Εδώ και ένα χρόνο αισθάνομαι πραγματικά ελεύθερος. Κάνω αυτό για το οποίο πολιτεύτηκα και με εξέλεξαν οι πολίτες. Αυτό νόμιζα ότι θα συμβεί εφόσον συμμετείχα στη διοίκηση, αλλά ήμουν παραγκωνισμένος, δεν είχα λόγο πουθενά και δεν μπορούσα να κάνω αυτά που ήθελα. Αισθάνομαι ελευθερία. Ο τελευταίος χρόνος δεν έχει καμία σχέση με αυτό που βίωσα την περίοδο που ήμουν πρόεδρος» αναφέρει ο κ. Τσαβλής. «Δεν μου έδιναν λογαριασμό για τίποτα, δεν με συμβουλεύονταν. Ο ρόλος των στελεχών της διοίκησης είναι διακοσμητικός. Ο δήμαρχος διοικεί με τους συνεργάτες του» λέει ο κ. Τσαβλής.

Αξιολογώντας το έργο της διοίκησης ο κ. Τσαβλής βάζει όπως λέει «δυστυχώς κάτω από τη βάση. Δεν γίνεται έργο και ό,τι ωραίο ανακοινώνεται είναι μόνο στα σχέδια για λόγους επικοινωνιακούς. Λόγια παχιά και ωραιοποιημένες φωτογραφίες. Ουσία μηδέν. Να πάρουμε για παράδειγμα την καθαριότητα, το πράσινο, τα τεχνικά έργα;» σχολιάζει και συμπληρώνει πως όταν άσκησε κριτική από τη θέση του προέδρου για ορισμένα πρόσωπα και συμπεριφορές τότε «υψώθηκε ένα τείχος ανάμεσά σε μένα και το δήμαρχο» τονίζει.

Έχει μετανιώσει όμως για κάτι σε ό,τι αφορά την υπόθεση των εμβολιασμών εκτός ραντεβού στην οποία ενεπλάκη το όνομά του και η οποία έφερε τη ρήξη με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα; «Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα, γιατί δεν έχω κάνει τίποτα. Ό,τι έγινε σχετικά με τον εμβολιασμό συγγενικού μου προσώπου έγινε με οδηγίες του ΕΟΔΥ. Επομένως, το περιστατικό αυτό ήταν η αφορμή για ένα σχέδιο αποπομπής μου που υπήρχε. Αισθάνομαι ότι με χτύπησαν ως άνθρωπο και ως επιστήμονα. Ήμουν στόχος εγώ και μέσω αυτής της υπόθεσης δρομολογήθηκε η απομάκρυνσή μου» λέει.

Προαναγγέλλει προσφυγή στον Εισαγγελέα

«Η Θεσσαλονίκη πάει από το κακό στο χειρότερο. Θυμίζει Βαλκάνια του ’90» σημειώνει ο κ. Τσαβλής και υποστηρίζει πως ο ίδιος δεν αποδέχεται την κατηγορία της διοίκησης περί στείρας αντιπολίτευσης. «Ψηφίζω τα περισσότερα θέματα. Αλλά όπου κρίνω ότι υπάρχει κάτι μεμπτό το καταψηφίζω. Όπως έγινε πρόσφατα με την σύμβαση για τις στάσεις του ΟΑΣΘ. Η συγκεκριμένη εταιρία που έλαβε το διαγωνισμό ενώ δεν πληροί τα κριτήρια με συνοπτικές διαδικασίες ανακηρύχθηκε ως εργολήπτρια» σημειώνει, ενώ προαναγγέλλει πως θα προσφύγει για το θέμα στον Εισαγγελέα. «Ο Ορφανός μίλησε για οσμή σκανδάλου, εγώ μιλώ για σκάνδαλο» καταλήγει ο κ. Τσαβλής.

Πηγή: makthes.gr

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας