ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τσιαμπέρας | Δυστυχώς επαληθεύομαι πανηγυρικά…

“Έναν και πλέον χρόνο μετά δυστυχώς επαληθεύομαι πανηγυρικά” αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης Νίκος Τσιαμπέρας, ο οποίος σημειώνει μεταξύ άλλων, ότι οι “κήρυκες της διαφάνειας μετατράπηκαν σε πραματευτάδες της εξουσίας”. Ο Νίκος Τσιαμπέρας σχολιάζει και την προσέγγιση των “χιονιδικών” ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων από τη σημερινή διοίκηση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι “το παλιό και φθαρμένο πολιτικά έγινε μαγικά , σε μία ύστατη και απεγνωσμένη προσπάθεια πολιτικής διάσωσης, αναγκαίο και χρήσιμο”. Παράλληλα δε διστάζει να κάνει λόγο για “εκκωφαντική έλλειψη αντιπολίτευσης” από τους υφιστάμενους συνδυασμούς.
Ο Νίκος Τσιαμπέρας
Η δημόσια τοποθέτηση του Νίκου Τσιαμπέρα:

  Ένας και πλέον χρόνος πέρασε από τότε, που αποφάσισα να αποχωρήσω από την ομάδα της δημοτικής πλειοψηφίας για μια σειρά λόγους που ανέφερα σε δημόσια παρέμβαση μου. 

 Αποτελεί πλέον κοινή πεποίθηση πως οι μάσκες έπεσαν και η μάχη στο Δήμο Κατερίνης δεν είναι μια μάχη για το κοινό όφελος, ούτε μια μάχη Αρχών, αλλά κατεξοχήν μια μάχη νομής της εξουσίας και πιθανές έμμισθες θέσεις.

  Μεταξύ άλλων στην επιστολή παραίτησης μου είχα καταγγείλει χαρακτηριστικά:  
“την μεθόδευση διεύρυνσης της πλειοψηφίας με όρους “απλής αναλογικής” και “καρέκλας” με συνέπεια την αλλοίωση της βούλησης των συνδημοτών μας”.
      Σήμερα δυστυχώς επαληθεύομαι πανηγυρικά. Αντί η απλή αναλογική να οδηγήσει στην σύνθεση με όρους προγραμματικής συμφωνίας και διάφανου πολιτικού λόγου μετατράπηκε σε  κολυμπήθρα του Σιλωάμ απονέμοντας πολιτικό συγχωροχάρτι σε αυτούς που οι κ.κ. Κουκοδήμος – Νταντάμης προεκλογικά δεσμεύονταν για διαχειριστικό έλεγχο των πεπραγμένων τους.

  Οι κήρυκες της διαφάνειας μετατράπηκαν σε πραγματευτάδες της εξουσίας. Μοναδική τους πυξίδα η παραμονή τους και η μακροχρόνια συμμετοχή τους στην εξουσία, σε σημείο που εύλογα γεννά συμπεράσματα περί της αγωνίας τους για “βόλεμα” και όχι για προσφορά.

 Στην πορεία αυτών των τριών χρόνων και με την αποδεδειγμένη αυτοδιοικητική ανικακανότητα, το παλιό και φθαρμένο πολιτικά έγινε μαγικά , σε μία ύστατη και απεγνωσμένη προσπάθεια πολιτικής διάσωσης, αναγκαίο και χρήσιμο. Ιδίως όταν υπάρχει χαρακτηριστική ένδεια, ανάδειξης και ενεργοποίησης υγειών  και “φρέσκων” δυνάμεων.
    Η “εκκίνηση” αλλά και η καημένη “ανανέωση” του κ. Νταντάμη, που τιμήθηκε από την Κατερίνη με πρωτιά την πρώτη Κυριακή των εκλογών, εξελίχθηκε σε μία κίβδηλη υπόσχεση που σκοπό μοναδικό είχε καθαρά την δόλια υφαρπαγή της ψήφου των συνδημοτών μας ακριβώς με τους ίδιους όρους που καυτηρίαζαν εντονότατα προεκλογικά και οι δυο.  
   Το αποτέλεσμα αναμφισβήτητο. Τρελός χορός εκατομμυρίων απευθείας αναθέσεων, εξυπηρετήσεις και βόλεμα ημετέρων, παντελής απουσία έργων, μηδενική λογοδοσία, μακέτες με ωραία χρώματα, ουσιαστικά ένα διαλυμένο τοπίο.
  Μία ζοφερή κατάσταση που χαρακτηρίζεται και αναπτύσεται ακόμα περισσότερο, από την εκκωφαντική έλλειψη αντιπολίτευσης από τους υφιστάμενους συνδιασμούς και τους κατά ευφημισμό “ανεξάρτητους”.
   Δεν με ενδιαφέρουν και δεν με αγγίζουν ρήσεις του τύπου “στην πολιτική γίνονται αυτά” ιδίως για τον δήμο μου. Οι επαγγελματίες της πολιτικής και του συμφέροντος , είναι πλέον σίγουρο ότι δεν μπορούν να μας προσφέρουν τίποτα απολύτως.
Γιατί απλά δεν μπορείς να εμπιστεύεσαι ανθρώπους για τον δήμο σου, την καθημερινότητά σου, τα παιδιά σου, τα εγγόνια σου όταν:
  “Αυτοί που ξεχωρίζουν την πολιτική από την ηθική δεν θα καταλάβουν ποτέ ούτε τη μία ούτε την άλλη”(Ζαν-Ζακ Ρουσσώ) ..   

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Τσιαμπέρας Νικόλαος

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα