ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη τουριστικών πρακτόρων από τη Ρουμανία στο Δήμο Δίου-Ολύμπου

Επίσκεψη τουριστικών πρακτόρων από τη Ρουμανία στο Δήμο Δίου-Ολύμπου

Τις χιονισμένες πλαγιές του Ολύμπου και τον γαστρονομικό πλούτο της παρολύμπιας περιοχής είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι εκπρόσωποι πέντε μεγάλων τουριστικών πρακτορείων της Ρουμανίας, που επισκέφτηκαν την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 τον Δήμο Δίου-Ολύμπου, στο πλαίσιο fam trip τουριστικής προβολής.

Πρώτος σταθμός της ξενάγησης ήταν η επίσκεψη στο Κέντρο Πληροφόρησης της Μονάδας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Ολύμπου, όπου οι Ρουμάνοι τουριστικοί πράκτορες είχαν την ευκαιρία να πάρουν μία πρώτη ψηφιακή αίσθηση από την ανάβαση στον Όλυμπο, σε όλη της την διαδρομή, από τους πρόποδες ως την κορυφή του, τον Μύτικα.

Ακολούθησε πεζοπορία στο φαράγγι του χειμωνιάτικου Ενιπέα, όπου ξεναγήθηκαν στις επιβλητικές χαράδρες υπό τον ήχο των κρυστάλλινων ορμητικών νερών. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με παράθεση γεύματος στον Πλαταμώνα και καφέ στην παραλία του Νέου Παντελεήμονα, όπου απόλαυσαν την απαράμιλλη θέα από τη θάλασσα προς το μυθικό βουνό.

Οι Ρουμάνοι τουριστικοί πράκτορες δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την περιοχή, τόσο από το παραλιακό της μέτωπο με φόντο το Κάστρο του Πλαταμώνα, όσο και από την ξενάγηση στο βουνό, υπογραμμίζοντας ότι μετά από αυτό το ταξίδι εξοικείωσης είναι σε θέση να προβάλλουν τον Δήμο Δίου-Ολύμπου πληρέστερα στους πελάτες τους, ως προορισμό επισκέψιμο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια η χώρα μας και ιδίως η Πιερία αποτελεί για τη Ρουμανία η νούμερο ένα επιλογή προορισμού για διακοπές, καθώς είναι εύκολα προσβάσιμη τόσο οδικώς, όσο και αεροπορικώς.

Τους προσκεκλημένους ξενάγησε στον Δήμο Δίου-Ολύμπου ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Βασίλης Βροχαρίδης ενώ υπεύθυνη για τον συντονισμό του ταξιδιού ήταν η εταιρεία «Wise Ram S.A.», σύμβουλος τουριστικής προβολής του Δήμου.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα