ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Π.Ε. Πιερίας | Συνεργασία με το τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας για την τοπική ανάπτυξη

Σύμφωνο θεσμικής, διαθεματικής και  επιστημονικής συνεργασίας  μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος που εδρεύει στην Κατερίνη,  υπέγραψαν το πρωί της Πέμπτης 3 Μαρτίου η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου και ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Δημήτριος Τριανταφύλλου. Παρών  στην υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας ήταν επίσης ο Καθηγητής του Τμήματος κ. Χάρης Αχχίλας.

Τόσο η Αντιπεριφερειάρχης κα Μαυρίδου όσο και ο Καθηγητής κ. Τριανταφύλλου  χαρακτήρισαν τη συμφωνία ως  μια αναγκαιότητα η οποία ανταποκρίνεται αφενός στη φυσιογνωμία ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος και αφετέρου στις απαιτήσεις μιας ουσιαστικής και δημιουργικής σχέσης μεταξύ των δύο φορέων.

Το σύμφωνο συνεργασίας έχει ως κύριο σκοπό την ανάπτυξη στρατηγικής και δράσεων για τη διασύνδεση μεταξύ της ερευνητικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας σε θέματα που σχετίζονται με τον τουρισμό και την αειφόρο τοπική ανάπτυξη.

Το θεσμικό πλαίσιο, στο οποίο οι δύο φορείς συμφωνούν να συνεργαστούν και να συμβάλλουν στην προαγωγή των δημοσίων αγαθών της παιδείας/εκπαίδευσης, της κοινωνικής συνοχής, της βιώσιμης ανάπτυξης, προβλέπει μία σειρά από επιμέρους στόχους οι οποίοι είναι προσανατολισμένοι στις ανάγκες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και περιλαμβάνουν σχεδιασμό καινοτόμων πιλοτικών δράσεων, διοργάνωση από κοινού επιστημονικών ή ερευνητικών δραστηριοτήτων, δημιουργία εξειδικευμένων εφαρμογών, δράσεων, ομάδων εργασίας,  υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων, ανάπτυξη και διοργάνωση εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών προγραμμάτων, διαμόρφωση προτάσεων διεκδίκησης και εκπόνησης ερευνητικών προγραμμάτων και έργων με χρηματοδότηση από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους σε αντικείμενα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες και των δύο συμβαλλόμενων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία με αφορμή την νέα αυτή συνεργασία δήλωσε: «Η σύναψη της σημερινής συμφωνίας αποτελεί μεγάλη τιμή για την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας γόνιμης συνεργασίας με το πανεπιστημιακό ίδρυμα της πόλης μας.  Με την υπογραφή της συμφωνίας, θεωρούμε ότι αξιοποιούμε πλήρως τις δυνατότητες που παρέχει το Τμήμα τόσο σε στελεχιακό και επιστημονικό δυναμικό όσο και σε διαδικασίες, οι οποίες πρεσβεύονται από το Πανεπιστήμιο. Μια ακαδημαϊκή συνεργασία αιχμής που πλέον παίρνει στρατηγικά χαρακτηριστικά».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου κ. Δημήτριος Τριανταφύλλου χαρακτήρισε την υπογραφή της συμφωνίας ως επιστέγασμα της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και συνεχίζοντας, τόνισε τα εξής: « Για εμάς είναι ιδιαίτερα σημαντική αυτή η σύναψη συμφωνίας με την Π.Ε. Πιερίας,  διότι εξυπηρετεί έναν από τους βασικούς λόγους ύπαρξης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που είναι η επαφή και η συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και Αρχές. Όταν υπάρχει  συνεργασία με συγκεκριμένους στόχους και με συγκεκριμένα βήματα, όλα αποβαίνουν προς όφελος  της τοπικής κοινωνίας».

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα