ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σύσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με την Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα

Με την Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής, Οικογένειας και Ισότητας των Φύλων Μαρία Συρεγγέλα συναντήθηκε στο γραφείο της στο Υπουργείο Εργασίας η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης  ήταν το σχέδιο δράσης για την Ισότητα των Φύλων, το οποίο θα αποτελέσει τον οδηγό για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας, την ισότιμη συμμετοχή γυναικών σε θέσεις λήψης αποφάσεων και την ενίσχυση της γυναικείας εργασίας και επιχειρηματικότητας.

Παράλληλα η κα Σοφία Μαυρίδου με την ιδιότητα της Προέδρου της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε στην Υφυπουργό τα έργα και τις δράσεις που σχεδιάζονται και υλοποιούνται στην Περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να εξαλειφθούν οι ανισότητες που υπάρχουν μεταξύ των φύλων και να προαχθεί η ισότητα στην πράξη.

Όπως, μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά και η ίδια η Αντιπεριφερειάρχης: «Προσπαθούμε και αγωνιζόμαστε ασταμάτητα για την εξάλειψη των δυσμενών διακρίσεων των γυναικών μεταξύ άλλων και στον επαγγελματικό στίβο και την προάσπιση της εξέλιξης και προόδου τους στον εργασιακό χώρο».

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα