ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας υπέγραψε σύμβαση συντήρησης του οδικού δικτύου

Σοφία Μαυρίδου: «Η βελτίωση του οδικού δικτύου σε ολόκληρη την Πιερία αποτελεί βασική μας προτεραιότητα».

Την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022 η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου υπέγραψε Εργολαβική Σύμβαση συνολικού ύψους 586.210,00€ για το έργο: «Συντήρηση οδοστρωμάτων, τεχνικών έργων, στοιχείων σήμανσης και ασφαλείας οδών αρμοδιότητας ΠΕ Πιερίας για τα έτη 2021-2022» (ΑΔΑΜ: 22SYMV010033069 2022-02-10).

Αντικείμενο εργασιών της εν λόγω σύμβασης αποτελεί η συντήρηση του οδικού δικτύου του Νομού, αρμοδιότητας της Υπ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πιερίας. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει τη συντήρηση του καταστρώματος και του ασφαλτοτάπητα του οδικού δικτύου από καθημερινές φθορές, τον καθαρισμό των παράπλευρων ερεισμάτων, τάφρων, τεχνικών (κάθετων και παράπλευρων), τόσο από βλάστηση όσο και από φερτά υλικά, την συντήρηση-αντικατάσταση των κιγκλιδωμάτων των υφιστάμενων γεφυρών-τεχνικών, καθώς και την συντήρηση και αποκατάσταση της κατακόρυφης-οριζόντιας σήμανσης – ασφάλισης και συστημάτων αναχαίτισης οχημάτων  των οδών.      

Η οδική ασφάλεια και η διαρκής βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο αποτελούν προτεραιότητα για την Π.Ε. Πιερίας, όπως αποδεικνύουν οι συνεχείς παρεμβάσεις των αρμόδιων υπηρεσιών οποτεδήποτε παρίσταται ανάγκη.

Όπως δηλώνει και η Αντιπεριφερειάρχης κα Σοφία Μαυρίδου, με αφορμή την υπογραφή της εν λόγω σύμβασης: «Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση και αξιοποιεί κάθε πηγή χρηματοδότησης για μεγάλα έργα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους μηχανικούς και τα στελέχη της Τεχνικής μας Υπηρεσίας που μελετούν, δημοπρατούν κι επιβλέπουν τα έργα».

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας